2014. október 20., hétfő

Ropogós sneci



Jómagam nem horgászok, de mindig örvendek, ha horgász barátaimtól vagy rokonaimtól vadvízi halat kapok. A minap tisztított snecivel örvendeztettek meg. A snecit szerintem úgy a legjobb elkészíteni, hogy ropogósra sütjük s akkor megehető szálkástól, mindenestől.

Úgyhogy sós, enyhén citromos és fokhagymás vízbe áztattam a halat három órára, majd megforgattam frissen tört édesköménnyel, korianderrel, rómaiköménnyel, borssal és paprikával összekevert kukoricalisztben,  s végül házi zsírban ropogósra sütöttem.
Készítettem mellé egy kis mártogatót, cseresznyenypaprikát pirítottam félbevágva fűszeres olívaolajban, ezt áttörtem némi fokhagymával együtt és összekevertem megsózott enyhén citromozott zsírdús görög joghurttal.



Nem volt panasz az ételre.


Dorozsmai Endre


E kis szösszenetet a blog számára írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése