Ha jól emlékszem
Rezi György spanyol receptkönyvében olvastam először a „Valenciai salátáról”,
melynek alapanyagi többek között a narancs, az olajbogyó és a lilahagyma. A
minap kezembe került Ferran Adria mindennapi receptjeit összefoglaló szakácskönyv,
ebben is volt egy narancssaláta, mely csak olívaolajat és sót írt elő. Gondoltam
elkészítem én is a magam változatát.
A
- narancsot úgy
vágtam, mint az Adria-féle receptben, azaz vékony szeletekre, a gerezdekre
merőlegesen, adtam hozzá némi
- előzőleg megpirított, majd összetört
édesköménymagot,
- kevés szárazon megpirított hagymamagot,
- lilahagymát,
- sót,
- durvára tört borst, és
- apróra vágott kápiapaprikát valamint egy kevés
- durvára tört chilit.
- Jó minőségű, extra szűz olívaolajjal locsoltam meg.
Finom lett.
A szöveg a blog számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése