2014. február 24., hétfő

Narancssaláta



Ha jól emlékszem Rezi György spanyol receptkönyvében olvastam először a „Valenciai salátáról”, melynek alapanyagi többek között a narancs, az olajbogyó és a lilahagyma. A minap kezembe került Ferran Adria mindennapi receptjeit összefoglaló szakácskönyv, ebben is volt egy narancssaláta, mely csak olívaolajat és sót írt elő. Gondoltam elkészítem én is a magam változatát.

- narancsot úgy vágtam, mint az Adria-féle receptben, azaz vékony szeletekre, a gerezdekre merőlegesen, adtam hozzá némi 
- előzőleg megpirított, majd összetört édesköménymagot, 
- kevés szárazon megpirított hagymamagot, 
- lilahagymát, 
- sót, 
- durvára tört borst, és 
- apróra vágott kápiapaprikát valamint egy kevés 
- durvára tört chilit. 
- Jó minőségű, extra szűz olívaolajjal locsoltam meg.
Finom lett.

A szöveg a blog számára készült.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése