A Dombi és fiai a legszeretnivalóbb helyek egyike, ahol valaha
megfordultam. Igazi családi vállalkozás, ahol az étterem alapítója a
vendégekkel elegyedik szóba, a felesége, menye és egyik fia felszolgál, másik
fia pedig a konyhát vezeti. Kevés helyről mondhatjuk el, hogy tulajdonosa saját
szakácskönyvet is írt, mely mi másról szólna, mint a vadhúsokról, ami a
vendéglő fő profilját adja.
A siker nem maradt el. Az, hogy egy kis faluban működő étteremben,
mely a legközelebbi nagyvárostól harminc kilométerre fekszik, járvány-sújtotta
októberben, hétköznap este alig kapjon az ember asztalt, bizony hatalmas teljesítmény.
A beltér hangulatos, fagerendás mennyezet, a falon trófeák és kitömött madarak.
A honlapról megtudhatjuk, hogy a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően van már játszótér, vadaspark, gémeskút, kis kerti tó fahíddal, kemence, sőt, még kápolna is, ahol helyben mondhatja ki az ifjú pár a boldogító igent.
A vadételek mellet kínálnak kacsa- és csirkemellet,
sertésszüzet is. A borlap összeállításakor a környékbeli nemes nedűkre
fektették a hangsúlyt.
Ettünk consommé stílusú szekfűgombalevest,
saját füstölésű kacsamellet gesztenyével,
vad duót, ami kacsamájas vargányás szarvassültet és cumberland mártással kínált vaddisznósültet takart röszti körettel,
s végül brownie-t fagylalttal és erdei gyümölcsökkel.
Ételeink tálalása egyedi és impozáns volt, az ízek is eltaláltak, állag dolgában nem találtunk minden elemet tökéletesnek, de az összélmény varázslatos és maradandó.
Csak ajánlani tudjuk a helyet minden Győr felé járó ínyencnek.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése