2020. november 26., csütörtök

Dombi és fiai fogadó (Tényő, Árpád utca 81)

  

A Dombi és fiai a legszeretnivalóbb helyek egyike, ahol valaha megfordultam. Igazi családi vállalkozás, ahol az étterem alapítója a vendégekkel elegyedik szóba, a felesége, menye és egyik fia felszolgál, másik fia pedig a konyhát vezeti. Kevés helyről mondhatjuk el, hogy tulajdonosa saját szakácskönyvet is írt, mely mi másról szólna, mint a vadhúsokról, ami a vendéglő fő profilját adja.

A siker nem maradt el. Az, hogy egy kis faluban működő étteremben, mely a legközelebbi nagyvárostól harminc kilométerre fekszik, járvány-sújtotta októberben, hétköznap este alig kapjon az ember asztalt, bizony hatalmas teljesítmény.

A beltér hangulatos, fagerendás mennyezet, a falon trófeák és kitömött madarak. 




A honlapról megtudhatjuk, hogy a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően van már
játszótér, vadaspark, gémeskút, kis kerti tó fahíddal, kemence, sőt, még kápolna is, ahol helyben mondhatja ki az ifjú pár a boldogító igent.

A vadételek mellet kínálnak kacsa- és csirkemellet, sertésszüzet is. A borlap összeállításakor a környékbeli nemes nedűkre fektették a hangsúlyt.

Ettünk consommé stílusú szekfűgombalevest, 


saját füstölésű kacsamellet gesztenyével, 


v
ad duót, ami kacsamájas vargányás szarvassültet és cumberland mártással kínált vaddisznósültet takart röszti körettel, 


s végül brownie-t fagylalttal és erdei gyümölcsökkel. 


Ételeink tálalása egyedi és impozáns volt, az ízek is eltaláltak, állag dolgában nem találtunk minden elemet tökéletesnek, de az összélmény varázslatos és maradandó.

Csak ajánlani tudjuk a helyet minden Győr felé járó ínyencnek.

 

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése