2020. november 11., szerda

Puskás hotel étterme (Alcsútdoboz, Kastély 6)

 

A Puskás hotel varázslatos természeti környezetben működik, ezidőtájt az étterem csak a külső vendégekre alapozhat. A beltér a boldog békeidőket idézi, rendkívül hangulatos, minden elemét gonddal tervezték meg, a falakat díszítő kis berámázott képektől az antik bútorzatig.



Érkezéskor nem álltam meg, hogy a hotellel szembeni panorámát meg ne örökítsem, az étteremből kilépő felszolgáló „segíthetekje” kicsi számon kérőre sikeredett, de innen kezdve normalizálódott a hangnem, szakszerű, udvarias kiszolgálásban részesültünk. 


Vélhetően itt egy fokkal allergiásabban reagálnak a fényképezésre, mint másutt, mert sokan nem a tájat jönnek fotózni.

Az étlap igényes, fantáziadús, egyes fogásokat fotókkal is illusztráltak.

Az itallap a borokat leszámítva nem sok izgalmat hordoz, kommersz sörök és tömények szűk választékát kínálják. A borlap az egyébként kiváló Chateau Dereszla borokra épül, ezt egészíti ki három import vörösborral. Annyi biztos, az italfront a gyenge láncszem itt, bővítésre-átalakításra szorul, ahhoz, hogy megközelítse az ételkínálat szintjét.

Indításnak a napi ajánlatban szereplő Szent Jakab kagylót kértem (2890), amit fehér csokoládés karfiolpürével körítettek. Bátor fogás, remekül kivitelezve, a csokit épp csak jelzésértékűen adagolták, nem rontva el az összharmóniát. 


Második fogásom békacomb volt citromos majonézes amerikai salátaágyon (2790). 


A friss békacombot meglepően amatőr módon készítették el, pankó morzsából készült kompakt és nem lepattogzó panír jobban meggyőzött volna, de az igazság az, hogy így is ízlett, különösen a remek, kurkumás ízesítésű, ízre, állagra, összetételre egyaránt jól sikerült salátával. A mákos paleo-körtetorta (1490) a törekvő bloggercukrászdákat idézte, ezt elismerésként írom. Szépen tálalták, gyümölcsmártással, ribizlivel, eper és szőlőszemekkel.


Összességében kifejezetten jó élmény volt itt lenni, maradt is még több vonzó, megkóstolatlan fogás a lencsés préselt csülöktől a paszternákkal és zöldborsóval kínált marhapofáig.

 

Dorozsmai Endre

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése