Gyergyószentmiklós, Miron Cristea utca 6
Telefonszám: + 40 755 309 280
Hangulatos bisztró Gyergyószentmiklós
szívében a Fő térbe torkolló egyik kis utcában. A falon berámázott
Monarchia-korabeli városképek. A háttérben popzene szól, tolakodásmentes
hangerővel. Sötétbarnára pácolt asztalok és székek illetve derékmagasságig
hasonló színű lambéria. Megnyerő megoldás, hogy látványkonyhát üzemeltetnek, a
vendégek figyelemmel kísérhetik a szakácsok minden mozdulatát. Nyáron kellemes,
szellős teraszt üzemeltetnek.
A háromnyelvű (magyar, román, angol) étlap
sablonmentes, jelentősen túlmutat a helyi átlagon, mind választékában, mind az
egyes ételek elkészítési szintjében. Specialitásuk a barbeque. Kínálnak burgereket,
burger-zsemlés szendvicseket, wrapet, marhanyelvet, osso bucco-t, marhaszegyet,
sült kacsacombot, hízott kacsamájat, de nem hanyagolják el a népszerű helyi
fogásokat sem, szerepel a választékban a pacalleves, az örményleves, a
tárkonyos csülkös pityókaleves, a grillezett nyakaskaraj, csirkemell (vákuum
alatt készítve), rántott húsok vagy a túrófánk is.
Az árak kedvezőek, a főételek többsége
átszámolva, körettel együtt az 1800 és 3000 forint közötti ársávba illeszkedik.
Levesek 1000 forint alatt, desszertek 1000 forint körül.
A báránycsülök kifejezetten finom, jól fűszerezett,
jó állagú, ízletes pecsenyemártást is adnak hozzá. A köretként kapott steak
krumpli mirelitáru.
Meglepő, hogy a zsemle nagyipari, ráadásul nem sok
frissességet mutat. A pisztrángot a helyi szokásnak megfelelően kukoricadarába
forgatják, majd bő zsiradékban sütik ki, a hal friss, ízletes, jó a mellé adott
vaslapon sült zöldség is.
A somlói galuska szaftos, jó ízű.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A borlap szűk, de igényes, közel minőségi
húsz tételt ölel fel a tágan értelmezett Erdélyből és a Kárpátokon túlról,
kiegészítve egy mátrai pince választékával. A sörök egy kivételével
nagyipariak, tartanak viszont székelyudvarhelyi minőségi pálinkákat.
Értékelés:
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése