2020. június 13., szombat

K & K bisztró



Gyergyószentmiklós, Miron Cristea utca 6
Telefonszám: + 40 755 309 280

Hangulatos bisztró Gyergyószentmiklós szívében a Fő térbe torkolló egyik kis utcában. A falon berámázott Monarchia-korabeli városképek. A háttérben popzene szól, tolakodásmentes hangerővel. Sötétbarnára pácolt asztalok és székek illetve derékmagasságig hasonló színű lambéria. Megnyerő megoldás, hogy látványkonyhát üzemeltetnek, a vendégek figyelemmel kísérhetik a szakácsok minden mozdulatát. Nyáron kellemes, szellős teraszt üzemeltetnek.
A háromnyelvű (magyar, román, angol) étlap sablonmentes, jelentősen túlmutat a helyi átlagon, mind választékában, mind az egyes ételek elkészítési szintjében. Specialitásuk a barbeque. Kínálnak burgereket, burger-zsemlés szendvicseket, wrapet, marhanyelvet, osso bucco-t, marhaszegyet, sült kacsacombot, hízott kacsamájat, de nem hanyagolják el a népszerű helyi fogásokat sem, szerepel a választékban a pacalleves, az örményleves, a tárkonyos csülkös pityókaleves, a grillezett nyakaskaraj, csirkemell (vákuum alatt készítve), rántott húsok vagy a túrófánk is.
Az árak kedvezőek, a főételek többsége átszámolva, körettel együtt az 1800 és 3000 forint közötti ársávba illeszkedik. Levesek 1000 forint alatt, desszertek 1000 forint körül.
A báránycsülök kifejezetten finom, jól fűszerezett, jó állagú, ízletes pecsenyemártást is adnak hozzá. A köretként kapott steak krumpli mirelitáru. 
Meglepő, hogy a zsemle nagyipari, ráadásul nem sok frissességet mutat. A pisztrángot a helyi szokásnak megfelelően kukoricadarába forgatják, majd bő zsiradékban sütik ki, a hal friss, ízletes, jó a mellé adott vaslapon sült zöldség is. 
A somlói galuska szaftos, jó ízű.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A borlap szűk, de igényes, közel minőségi húsz tételt ölel fel a tágan értelmezett Erdélyből és a Kárpátokon túlról, kiegészítve egy mátrai pince választékával. A sörök egy kivételével nagyipariak, tartanak viszont székelyudvarhelyi minőségi pálinkákat.

Értékelés:
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése