A Csíkszentsimonban működő Tiltott Csíki
Sörmanufaktúra nem elégedett meg azzal, hogy megalapozott és bejáratott egy jól
kitalált sörmárkát, szélesítette a palettát könnyedebb és nehezebb, barna, majd
gyümölcsös sörökkel, forgalomba hozott csokoládét és töményitalokat, kitalált
egy remek söröző-franchise-t is.
Eddig sikerült eljutnom a Székelyudvarhelyen,
Sepsiszentgyörgyön, Budapesten, Szegeden, Temesváron valamint a Gyulán működő,
hasonló arculatú, de mégis különböző egységekbe.
A gyulaiban a konyhát is kipróbáltuk, essen most
erről szó.
Az első kiemelendő és értékelendő tény, hogy
nemcsak sört lehet itt kapni, hanem bort is, a magyar élvonalból főként,
beleértve a ménesi – tehát a tágan értelmezett Erdélyben borászkodó - Balla
Géza borait. A saját töményeken kívül bevettek a kínálatba minőségi magyar
pálinkákat is. Igencsak korrektnek ítéltük, hogy más kisüzemek söreit is
választékba vették, Gyulán legalábbis kapható néhány sör a békésszentandrási
sörfőzdétől valamint egy új gyulai főzdétől is.
Az ételválaszték egyszerű, de korrekt. Vannak
burgerek, ropogós csirkeszárny, sajttál valamint miccs. Kértünk egy alapjáratú
burgert édesburgonyával, jó pont, hogy nem sütik rommá a húst, mint sok helyen,
hanem belül szép roséra hagyják.
A csirkeszárny is remek volt, ropogos panír,
friss ízhatás, omlós, szaftos hús. Sikerült úgy belőni a tömegizlést, hogy nem
engedtek a minőségből.
Akárcsak a sör esetében egyébként.
A dizájn remek, a kiszolgálás kedves, az árak
barátságosak.
A Csíki Grebbelőt felvéssük azon gyulai helyek
sorába ahová vissza fogunk járni.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése