Vannak
vendéglátóipari egységek, melyek a szájhagyományra bízzák a reklámot.
Kockázatos taktika, de egyes esetekben sikeres. Ilyen helynek tűnik a Nissara,
mellyel nem találkoztam sem a világhálón, sem nyomtatott kiadványokban. Egyik
jóbarátom újságolta, hogy szenzációs fúziós étterem nyílt Aradon, nem messze a
Ferenc téri piactól.
Első
adandó alkalommal meg is látogattuk s nem csalódtunk.
Megtudtuk,
hogy a séf-társtulajdonos egy thaiföldi hölgy, akiről készült elbűvölő gasztro-fotók
díszítik a belteret, három évig dolgozott szakácsként Olaszországban, nyilván
ennek köszönhető, hogy az alapvetően távol-keleti ételekre alapozó szűk,
gyakran változó, jól átgondolt étlapon itáliai fogások is feltűnnek.
A
beltér csodás, helyhez illő, remek a harmónia az ételek és a dekoráció között,
a háttérzene jól megválasztott.
A
kiszolgálás kiváló, az egyik pincér magyarul is beszél. A vendégtérben dolgozó
társtulajdonosnak tűnő úr szakmailag felkészült, kiváló vendéglátó.
Rendeltünk
egy garnélás Tom Yum levest,
egy távol kelet vegyes tálat (rajta: lime-os,
csípős paprikás thai fasírt, thai citromfű-nyárson sült húsgombóc, satay,
szamosza és tavaszi tekercs, négyféle mártással kísérve)
pisztáciás sertésszűzet
szilvával és krumplipürével
valamint Macha-teás piskótatekercset.
Ételeink
ízletesek voltak, izgalmasak, vibrálóak. Érdekesség, hogy bort nem lehet
rendelni, azt ingyen töltik kóstoltatás után.
Az
árak barátságosak, a négy fogásra egy sörrel együtt 7000 forintnak megfelelő
lejt fizettünk.
Jó
szívvel ajánljuk a helyet minden Aradra látogatónak.
Dorozsmai
Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése