2019. november 4., hétfő

Nissara’s Restaurant (Arad, Varjassy Lajos – jelenlegi román nevén Elena Ghiba Birta - utca 9. szám)



Vannak vendéglátóipari egységek, melyek a szájhagyományra bízzák a reklámot. Kockázatos taktika, de egyes esetekben sikeres. Ilyen helynek tűnik a Nissara, mellyel nem találkoztam sem a világhálón, sem nyomtatott kiadványokban. Egyik jóbarátom újságolta, hogy szenzációs fúziós étterem nyílt Aradon, nem messze a Ferenc téri piactól.
Első adandó alkalommal meg is látogattuk s nem csalódtunk.
Megtudtuk, hogy a séf-társtulajdonos egy thaiföldi hölgy, akiről készült elbűvölő gasztro-fotók díszítik a belteret, három évig dolgozott szakácsként Olaszországban, nyilván ennek köszönhető, hogy az alapvetően távol-keleti ételekre alapozó szűk, gyakran változó, jól átgondolt étlapon itáliai fogások is feltűnnek.
A beltér csodás, helyhez illő, remek a harmónia az ételek és a dekoráció között, a háttérzene jól megválasztott.


A kiszolgálás kiváló, az egyik pincér magyarul is beszél. A vendégtérben dolgozó társtulajdonosnak tűnő úr szakmailag felkészült, kiváló vendéglátó.
Rendeltünk egy garnélás Tom Yum levest, 
egy távol kelet vegyes tálat (rajta: lime-os, csípős paprikás thai fasírt, thai citromfű-nyárson sült húsgombóc, satay, szamosza és tavaszi tekercs, négyféle mártással kísérve) 
pisztáciás sertésszűzet szilvával és krumplipürével 
valamint Macha-teás piskótatekercset. 
Ételeink ízletesek voltak, izgalmasak, vibrálóak. Érdekesség, hogy bort nem lehet rendelni, azt ingyen töltik kóstoltatás után.  
Az árak barátságosak, a négy fogásra egy sörrel együtt 7000 forintnak megfelelő lejt fizettünk.
Jó szívvel ajánljuk a helyet minden Aradra látogatónak.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése