A Czakó kert a maga nemében egyedülálló multifunkcionális
egység, egy helyen minőségi pékség, fagyizó, önkiszolgáló kert-bisztró, kiemelkedő
desszertszalon, reggeliző, piac és hagyományos étterem. Mint a honlapról megtudhatjuk,
ez a Tabán legöregebb fennmaradt épülete, a Naphegy egykori vincellérháza
szőlőskerttel, borospincével, ahol saját borok érlelődnek.
A kerthelység vendéghívogató, remek ízléssel
alakították ki, hasonlóan megnyerőek a belső termek valamint a téli s a nyári
terasz is.
A kiszolgálást lehetne jobban szervezni, az ember sokszor úgy érzi, hogy megfeledkeztek róla. Ezen túl is akadt baki, de azt nagyvonalúan, profin kezelték, úgyhogy nem is részletezem.
A magyar illetve nemzetközi fogásokra épülő étlap
dicséretesen rövid, összefogott és jól átgondolt. Akadnak különlegességek is, a
szalámikrémet például a mátrai bivalyrezervátum alapanyagaiból készítik, s
innen származhat a bivalydebreceni is, az étlap ezt már nem jelzi explicit
módon. Kiválóak a péksüteményeik és a kenyérfélék általában. Az árak értékarányosak.
Rendeltünk céklalevest,
kacsacombot szilvás
pecsenyemártással és parázsburgonyával,
sertésoldalast káposztás cvekedlivel,
pisztrángot vegyes salátával (az oldalashoz és a halhoz a köretet mi választottuk),
csokis maracujás tortát, bahia pralinés szeletet továbbá egy málnás tortát.
Ételeink tisztes, korrekt, házias színvonalat képviseltek, a desszertek
jelentősen túlmutattak jóra törekvő bloggerkonyhák színvonalán.
Rendkívül kellemes vasárnapi ebédet
költöttünk itt el, örömmel térnénk vissza bármikor.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése