A magyar kézműves csokoládékészítők
minden túlzás nélkül világszínvonalat képviselnek. Prémium alapanyagokból
dolgznak, kretívak, termékeik nagyobb élményt nyújtanak, mint Brüsszel, Nizza
vagy Monaco világhírű üzleteiben kóstolható csokikülönlegességek.
A Jetty Choco 2015-ben nyitott
békéscsabai üzletében tavaly fordultunk meg először, meg is jegyeztük, hogy
milyen jó, hogy a Viharsarok fővárosában van egy ilyen hiánypótló
cukrászda-kávézó-csokizó-teázó-söröző, idén
örömmel láttuk, ismét csak a kolbászfesztivál idején, hogy Gyula szívében is nyitottak
egy egységet. Gyulán egyébként már régóta működik egy kiváló csokimanufaktúra,
a Cadeau, melynek termékeit a 100 éves Cukrászdában és a Kézműves Cukrászdában
lehet kapni, de megfér ebben a gyönyörű, barátságos kisvárosban több minőségi
csokis cég is.
A Jetty Choco hagyományos
cukrászatot is működtet,
a sütemények, melyek közül kettőt is kóstoltunk,
fősodratúak, korrektek, katarzismentesek, ezen a téren lehet még fejlődni,
viszont a csokoládéik kiválóak, legyen szó drazsékról, bonbonokról vagy a táblás
műfajról. Engem különösen a whiskys karamellás csokibonbon ragadott meg.
A beltér hangulatos, főként a
galéria, ahol a régi Gyuláról készült fekete-fehér fotók ékítik a falakat s
varázsolják elénk a századforduló atmoszféráját.
Tartanak különleges teákat is, a
szakmájának élő, lelkes pultos, akivel remekül elbeszélgettünk, meg is hívott
egy teára, látván, hogy minden érdekel minket. Igen szép a belga sörválasztékuk,
tartanak vagy 30 címkét, mi Gallica IPA-t és egy Cuvée Watou nevű magas
alkoholú sört kértünk.
Vettünk még fügés és vörösáfonyás csokidrazsét is a
gyermekek nem kis örömére.
Kiváló élmény volt a Jetty Choco,
megyünk még!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése