Erdélyben a három legnagyobb
város, Kolozsvár, Temesvár és Brassó gasztronómiai előnye az utóbbi fél
évtizedben jelentősen megnőtt az összes többi erdélyi településsel szemben.
Izgalmasnak mondható még Nagyvárad és Marosvásárhely, mozog valami Aradon, Szatmárnémetiben,
Nagybányán, de a pártízezres lakosságszámú közepes városok nem sok kulináris izgalmat
nyújtanak, tisztelet persze a maroknyi pionírnak, akik megpróbálnak az árral
szemben úszni e településeken.
Temesváron pezseg a gasztro-szakma,
egyre-másra nyitnak jó és még jobb helyek.
Ezek egyike a Fusion, melynek a
neve is ígéretes. Az igényes bisztró a hajdani temesvári várból megmaradt
legnagyobb épülettömb keretén belül működik, akárcsak a tavaly már bemutatott
MGM.
A kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek, a beltér rendkívül hangulatos, egyszerre patinás és modern, elegáns, de ugyanakkor feszengés-mentes.
Az étlap elsősorban az egész világon
elterjedt népszerű ételeket kínálja, különböző nemzetek konyhájából, de legfőképpen
olasz fogásokat. Szerepel még a menüben angol, francia és olasz reggeli, sushi,
burger, fondue és grillételek, ezutóbbiak között nem kevés presztízsalapanyag (libamáj,
steakek, tengeri halak és herkentyűk).
Délben a megszokottnál drágább és
igényesebb menüt kínálnak 2000 forint körüli áron, kétfélét. Sajnos mire
odaértünk az ördöghal már elfogott, így a másik menüt kértük, ami csirkés
currys rizottó volt,
burgonyával körített saltimbocca romana
valamint egy
dizájnos, csoki-félgömbbe rejtett tortadesszert.
Rendeltünk még egy rákos-csírás-kókusztejes-rizstésztás
thai levest
valamint egy sajttortát.
Ételeink ugyan még némi tökéletesítést elbírtak
volna, de így is átlag felettiek voltak, s alapvetően megelégedésünkre
szolgáltak.
Jól éreztük magunkat a Fusionban,
szívesen visszatérnénk még megkóstolni néhány fogást.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése