2017. május 1., hétfő

Fusion (Temesvár, Teréz bástya)

Erdélyben a három legnagyobb város, Kolozsvár, Temesvár és Brassó gasztronómiai előnye az utóbbi fél évtizedben jelentősen megnőtt az összes többi erdélyi településsel szemben. Izgalmasnak mondható még Nagyvárad és Marosvásárhely, mozog valami Aradon, Szatmárnémetiben, Nagybányán, de a pártízezres lakosságszámú közepes városok nem sok kulináris izgalmat nyújtanak, tisztelet persze a maroknyi pionírnak, akik megpróbálnak az árral szemben úszni e településeken.
Temesváron pezseg a gasztro-szakma, egyre-másra nyitnak jó és még jobb helyek.
Ezek egyike a Fusion, melynek a neve is ígéretes. Az igényes bisztró a hajdani temesvári várból megmaradt legnagyobb épülettömb keretén belül működik, akárcsak a tavaly már bemutatott MGM.

A kiszolgálás kedves, az árak megfizethetőek, a beltér rendkívül hangulatos, egyszerre patinás és modern, elegáns, de ugyanakkor feszengés-mentes.

Az étlap elsősorban az egész világon elterjedt népszerű ételeket kínálja, különböző nemzetek konyhájából, de legfőképpen olasz fogásokat. Szerepel még a menüben angol, francia és olasz reggeli, sushi, burger, fondue és grillételek, ezutóbbiak között nem kevés presztízsalapanyag (libamáj, steakek, tengeri halak és herkentyűk).
Délben a megszokottnál drágább és igényesebb menüt kínálnak 2000 forint körüli áron, kétfélét. Sajnos mire odaértünk az ördöghal már elfogott, így a másik menüt kértük, ami csirkés currys rizottó volt, 
burgonyával körített saltimbocca romana 
valamint egy dizájnos, csoki-félgömbbe rejtett tortadesszert. 
Rendeltünk még egy rákos-csírás-kókusztejes-rizstésztás thai levest
valamint egy sajttortát. 
Ételeink ugyan még némi tökéletesítést elbírtak volna, de így is átlag felettiek voltak, s alapvetően megelégedésünkre szolgáltak.
Jól éreztük magunkat a Fusionban, szívesen visszatérnénk még megkóstolni néhány fogást.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése