Fehér Gábor nevét érdemes
megjegyezni, fogunk még róla hallani. Már a húszas éveinek első felében olyan
éttermet nyitott, konkrétan az e hasábokon már bemutatott Esca-t, amit
etalonnak tekintett szakmabeliek neveztek az adott év egyik legjobb
debütálásának. Eleinte volt ebédmenüjük is, mígnem a parányi „stúdióétterem” mellett
a séf megnyitotta újabb egységét, a valamivel nagyobb Táblát. Ezutóbbi
egyszerűbb, de igényes bisztrófogásosokat kínál délben, míg vacsorára az Esca
várja a vendégeket fine dining ételkreációkkal.
A Táblába pár perccel zárás után
érkeztünk, de beengedtek, amit nagyon értékeltünk. A kiszolgálás egyszerűen
megejtő, mindenki kedves, szolgálatkész, a pincérek kiválóan kommunikálnak,
kisugárzásuk is visszatérésre csábító, akárcsak a meghitt, jó ízléssel kialakított
beltér.
Az étlap a nemzetközi konyha fogásait
kínálja baráti áron, az asztalt paradicsommal kínált padlizsánkrémtől a
kéksajtmártással és burgonyapürével körített brazil rib-eye steaken keresztül a
pisztáciafagylaltig. Csak napi ajánlatok vannak, fehér krétával fekete táblára
írva, innen is a hely neve.
Tartanak két levest, két előételt,
öt főételt és négy desszertet. Mi három óra tájt már túl voltunk egy déli
ebéden, így a főételeket kihagytuk. Rendeltünk konfitált kacsamájat zsírjában,
pirítóssal (1650), currys kacsalevest (1450),
tapióka-pudingot szederrel (950)
és a köznyelv által cheesecake-ként emlegetett, itt, nagyon helyesen, sült túrótortaként
kínált desszertet (650).
Ételeinkben keresve sem lehetett volna
hibát találni.
Nagyon jó hely a Tábla, jó szívvel
ajánljuk másoknak is.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése