2017. május 14., vasárnap

Tábla (Dohány utca 29.)




Fehér Gábor nevét érdemes megjegyezni, fogunk még róla hallani. Már a húszas éveinek első felében olyan éttermet nyitott, konkrétan az e hasábokon már bemutatott Esca-t, amit etalonnak tekintett szakmabeliek neveztek az adott év egyik legjobb debütálásának. Eleinte volt ebédmenüjük is, mígnem a parányi „stúdióétterem” mellett a séf megnyitotta újabb egységét, a valamivel nagyobb Táblát. Ezutóbbi egyszerűbb, de igényes bisztrófogásosokat kínál délben, míg vacsorára az Esca várja a vendégeket fine dining ételkreációkkal.
A Táblába pár perccel zárás után érkeztünk, de beengedtek, amit nagyon értékeltünk. A kiszolgálás egyszerűen megejtő, mindenki kedves, szolgálatkész, a pincérek kiválóan kommunikálnak, kisugárzásuk is visszatérésre csábító, akárcsak a meghitt, jó ízléssel kialakított beltér.
Az étlap a nemzetközi konyha fogásait kínálja baráti áron, az asztalt paradicsommal kínált padlizsánkrémtől a kéksajtmártással és burgonyapürével körített brazil rib-eye steaken keresztül a pisztáciafagylaltig. Csak napi ajánlatok vannak, fehér krétával fekete táblára írva, innen is a hely neve.
Tartanak két levest, két előételt, öt főételt és négy desszertet. Mi három óra tájt már túl voltunk egy déli ebéden, így a főételeket kihagytuk. Rendeltünk konfitált kacsamájat zsírjában, 
pirítóssal (1650), currys kacsalevest (1450), 
tapióka-pudingot szederrel (950) 
és a köznyelv által cheesecake-ként emlegetett, itt, nagyon helyesen, sült túrótortaként kínált desszertet (650).
Ételeinkben keresve sem lehetett volna hibát találni.
Nagyon jó hely a Tábla, jó szívvel ajánljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése