Valljuk be őszintén, amikor egy
terméken a „Made In China” feliratot látjuk, nem az az első gondolatunk, hogy
ez lenne a minőség legegyértelműbb védjegye. Ezzel együtt, amikor a Wesselényi
utca és az Akácfa utca sarkán nyitott, épp e nevet viselő éttermet az ember
kívülről meglátja, az első gondolata az, hogy itt bizony komolyan veszik a vendéglátást.
Betérve ez a benyomás csak
erősödik. Az üzletvezető úgy teszi a dolgát, hogy abban hiba nincs, felkészült,
magabiztos, udvarias, kiválóan kommunikál, minden kérdésre vagy felvetésre
meggyőző, hiteles választ ad.
A hely tulajdonképpen egy kínai
„tapas-bár”, ahol minőségi, a szokványostól eltérő autentikus ételeket rendelhetünk,
kevés pénzért, kis adagokat. Így aztán azoknak, akik nem elsősorban azért
járnak étterembe, hogy jóllakjanak, hanem, hogy minél több izgalmas ízharmóniát
megismerjenek, ez egyfajta kulináris paradicsom.
Rendeltünk Jiao Zi-t (házi
készítésű garnélás húsos batyu),
Ya Zheng Fan-t (kacsahússal gőzölt rizs),
Sha
Cha Jiang You Yu Xu-t (Tsing tao tartomány fűszereivel ízesített polipcsápok)
és
Gui Hua Ou Pian-t (bodzavirágos öntettel tálalt lótuszgyökeret).
Fogásaink mind
ízben, mind állagban, mind tálalásban teljesítették a felfokozott várakozásokat,
úgyhogy alig várjuk a következő kóstolgatási alkalmat, mert bizony nem volt olyan
tétel az átlaghoz képest dicséretesen rövid, mintegy 22 ételt integráló étlapon,
amit ne ízleltünk volna meg szívesen.
Tetszett, hogy az italválaszték
is messze izgalmasabb a megszokottnál, kitűnő magyar kézműves borokat tartanak
és egzotikus gyümölcsitalokat. A sör műfajában még van némi fejlődési
lehetőségük.
Remek étterem a „Made in China”.
A félkész tömegtermékek és konyhai sablonok büfé-világát meghaladó újabb kínai
hellyel színesedett Budapest gasztronómiája.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése