2017. március 20., hétfő

Made In China (Budapest, Wesselényi utca 35.)




Valljuk be őszintén, amikor egy terméken a „Made In China” feliratot látjuk, nem az az első gondolatunk, hogy ez lenne a minőség legegyértelműbb védjegye. Ezzel együtt, amikor a Wesselényi utca és az Akácfa utca sarkán nyitott, épp e nevet viselő éttermet az ember kívülről meglátja, az első gondolata az, hogy itt bizony komolyan veszik a vendéglátást.
Betérve ez a benyomás csak erősödik. Az üzletvezető úgy teszi a dolgát, hogy abban hiba nincs, felkészült, magabiztos, udvarias, kiválóan kommunikál, minden kérdésre vagy felvetésre meggyőző, hiteles választ ad.
A hely tulajdonképpen egy kínai „tapas-bár”, ahol minőségi, a szokványostól eltérő autentikus ételeket rendelhetünk, kevés pénzért, kis adagokat. Így aztán azoknak, akik nem elsősorban azért járnak étterembe, hogy jóllakjanak, hanem, hogy minél több izgalmas ízharmóniát megismerjenek, ez egyfajta kulináris paradicsom.
Rendeltünk Jiao Zi-t (házi készítésű garnélás húsos batyu), 
Ya Zheng Fan-t (kacsahússal gőzölt rizs), 
Sha Cha Jiang You Yu Xu-t (Tsing tao tartomány fűszereivel ízesített polipcsápok) 
és Gui Hua Ou Pian-t (bodzavirágos öntettel tálalt lótuszgyökeret). 
Fogásaink mind ízben, mind állagban, mind tálalásban teljesítették a felfokozott várakozásokat, úgyhogy alig várjuk a következő kóstolgatási alkalmat, mert bizony nem volt olyan tétel az átlaghoz képest dicséretesen rövid, mintegy 22 ételt integráló étlapon, amit ne ízleltünk volna meg szívesen.
Tetszett, hogy az italválaszték is messze izgalmasabb a megszokottnál, kitűnő magyar kézműves borokat tartanak és egzotikus gyümölcsitalokat. A sör műfajában még van némi fejlődési lehetőségük.
Remek étterem a „Made in China”. A félkész tömegtermékek és konyhai sablonok büfé-világát meghaladó újabb kínai hellyel színesedett Budapest gasztronómiája.

Dorozsmai Endre


A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése