Az Apor Vilmos téri Hegyvidék
üzletközpont az fővárosi ínyencek egyik fellegvára. Itt működik többek között az
ország négy michelin-csillagos étterméből az egyik (Tanti), a legjobb
mészárszékek egyike (Mészár-steak), egy kiemelkedő ínyencbolt valamint a
legjobb magyarországi halboltok egyike, a Vörös Homár, mely egyben éttermi
szolgáltatást is végez, mint akárcsak a budaőrsi Halpiac.
Az üzlettársak összevesztek s
egyikük távozott, majd megnyitott egy hasonló egységet, szintén Vörös Homár
néven a fővárosi gasztronómia másik fellegvárában, a Hold utcai
vásárcsarnokban, amit többek között olyan
kultikus helyek fémjeleznek, mint „A Séf utcája”, s a „Buja disznók”.
Lehet,
hogy bíróság fönt majd a névhasználatról, de addig is örvendhetnek a pestiek, hogy
egy színvonalas halas hellyel gazdagodott a belvárosi éttermi paletta.
Az ételválaszték hasonló a testvéregységéhez.
Kínálnak többek között grillezett kardhalat, polipot, tintahalat, lazacot, tonhalat,
pasta-kat, lazactepertőt, sült apróhalat, friss osztrigát s még sorolhatnám.
Első látogatásunk alkalmával, mivel
már jóllaktunk „A Séf utcájában”, csak egy paradicsomos kagylóra szorítkoztunk,
másodszor már komolyabb volt a rendelésünk, ettünk fish and chips-szet, „de
luxe” változatban, zöldborsókrémmel, ráknyárssal,
külön is ráknyársakat, roston
sült zöldségekkel és coleslaw salátával,
valamint újráztunk kagylótémában a
gyerekek kedvéért.
Ételeink messzemenően megfeleltek
várakozásainknak, hal és a kagyló frissessége s az elkészítés kíméletessége,
szakszerűsége adja azt az élményt, miatt ide bármikor örömmel térünk be, s
persze ezt javasoljuk másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése