2015. október 20., kedd

Vörös Homár (Hold utcai vásárcsarnok)



Az Apor Vilmos téri Hegyvidék üzletközpont az fővárosi ínyencek egyik fellegvára. Itt működik többek között az ország négy michelin-csillagos étterméből az egyik (Tanti), a legjobb mészárszékek egyike (Mészár-steak), egy kiemelkedő ínyencbolt valamint a legjobb magyarországi halboltok egyike, a Vörös Homár, mely egyben éttermi szolgáltatást is végez, mint akárcsak a budaőrsi Halpiac.
Az üzlettársak összevesztek s egyikük távozott, majd megnyitott egy hasonló egységet, szintén Vörös Homár néven a fővárosi gasztronómia másik fellegvárában, a Hold utcai vásárcsarnokban, amit többek között  olyan kultikus helyek fémjeleznek, mint „A Séf utcája”, s a „Buja disznók”. 
Lehet, hogy bíróság fönt majd a névhasználatról, de addig is örvendhetnek a pestiek, hogy egy színvonalas halas hellyel gazdagodott a belvárosi éttermi paletta.
Az ételválaszték hasonló a testvéregységéhez. Kínálnak többek között grillezett kardhalat, polipot, tintahalat, lazacot, tonhalat, pasta-kat, lazactepertőt, sült apróhalat, friss osztrigát s még sorolhatnám.
Első látogatásunk alkalmával, mivel már jóllaktunk „A Séf utcájában”, csak egy paradicsomos kagylóra szorítkoztunk, másodszor már komolyabb volt a rendelésünk, ettünk fish and chips-szet, „de luxe” változatban, zöldborsókrémmel, ráknyárssal,
külön is ráknyársakat, roston sült zöldségekkel és coleslaw salátával, 
valamint újráztunk kagylótémában a gyerekek kedvéért.
Ételeink messzemenően megfeleltek várakozásainknak, hal és a kagyló frissessége s az elkészítés kíméletessége, szakszerűsége adja azt az élményt, miatt ide bármikor örömmel térünk be, s persze ezt javasoljuk másoknak is.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése