2015. október 13., kedd

Maszek (Debrecen, Simonffy utca 2.)



A Gozsdu udvar vonzáskörzetének egyik legnépszerűbb helye a vendéglátóipari mega-központ szívében működő Spíler, ahol, akárcsak a Zsidai-portfólió többi éttermében, Lithauszki mester a kreatív séf. Nos, ahogy a Spíler viszonyul mondjuk a Café Pierrothoz, úgy viszonyul a Maszek Debrecenben Kelet-Magyarország legjobb étterméhez, a Pataki Péter séf által jegyzett Ikonhoz. A Maszekben egyszerű, de színvonalas ételeket kínálnak, informális, fiatalos környezetben, lényegesen olcsóbban, mint az anyaintézményben. (Az említett párhuzamban tekintsünk el attól, hogy a Pierrot nincs egyedül, hiszen lassan egész étterem-birodalom tartozik Zsidaiékhoz.)
Debreceni párost kértünk, lényegében ezért mentünk oda,
továbbá fish and chips-szet,
valamint egy gofrit.
Csábított még a helyben készült burger is, de mivel nem sokkal korábban melegítésképpen már kipróbáltunk másutt egy kézműves darabot e műfajban, az euratlanti térség street food slágerételét ezúttal kihagytuk.
A debreceni, amit potom 990 forintért kínálnak, pazar volt, jól fűszerezett, intenzív ízű, roppanós, túlzás nélkül a műfaj csúcsa. A hozzá adott kenyértől nem vártuk el, hogy házi sütésű legyen, de azért lehetett volna frissebb. A fish and chips remek volt, azzal együtt, vagy annál is inkább, hogy nem a szokásos vastag-ropogós panírban adták, így jobban érvényesült a friss hal íze. A gofri is megelégedésünkre szolgált.
A kiszolgálás udvarias, kedves, közvetlen, a beltér mindenféle jópofa meglepetéssel szolgál,

nekünk a galérián minden asztal mellé felszerelt régi, tárcsázós telefon tetszett a legjobban, aminek „fröccshívó” a helyi beceneve.

A borválaszték csinos, ami ismerve az Ikon párját ritkító borlapját, nem volt nagy meglepetés.
Szeretnivaló, vagány hely a Maszek, bármikor visszamennénk.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése