A Fruska egészen különös,
ellentmondásos élményünk volt. Végigsétáltunk egy szép kora-nyári vasárnapon a
Kopaszi gáton,
szemügyre vettünk minden helyet, megállapítottuk, hogy az egyébként legjobb sajtóval bíró Fruska a legbizalomgerjesztőbb.
szemügyre vettünk minden helyet, megállapítottuk, hogy az egyébként legjobb sajtóval bíró Fruska a legbizalomgerjesztőbb.
Mivel társaink még nem érkeztek
meg, beültünk a Pelikán gátőr büfébe a kulináris gasztrokalandozó partneremmel
és ettünk egy hamburgert. Ezek után a Fruskába immár négyen foglaltunk helyet s
rendeltünk mindenfélét, hagymalevest, roston sült kecskesajtot salátaágyon, a gyermekeknek
ajánlott puffasztott rizses sült csirkemellet krumplival, rosé kacsamellet
káposztás cvekedlivel és sajtos brownie-t.
Egyik társunk érdeklődött, hogy mennyi idő, amíg kihozzák a levest, mondták 20 perc. Abban egyeztünk meg, hogy amint valami készen van, kihozzák. Ehhez képest, több mint fél óra várakozás után megkaptuk ételeinket egyszerre, de úgy, hogy ezek közül egyesek – a kacsa és a sült gomolya - már langyosak voltak. Ez közel van a megbocsáthatatlan hibához.
A java még ezután jön. Mivel nem akartam
újabb fél órát várni a számlára, bementem és megálltam a géppel bajlódó
pincérünk mellett, aki rám se hederített. Várakoztam mellette egy ideig, mert
ugye az ember alapból udvarias, s egyébként is gondoltam, ha befejezi, akkor
csak szól hozzám egy szót. Nos, nem így történt, bement a pultba. Akkor egy másik
pincérhez fordultam, aki nem tudott segíteni, hanem szólt az előzőnek, hogy
ugyan foglalkozzon már velem. Ez a pofátlanság, a vendég totális semmibe vétele
most is felháborít, ahogy pötyögöm ezeket a sorokat.
Az ételek sem voltak tökéletesek,
de túlmutattak a mai átlagon. A kakukkfüves hagymaleves rendben volt,
a kecskesajt is,
ha nem nézzük a hőfokot, a kacsasült elég szimbolikus adag volt közel 3000 forintért, a cvekedlinél ettem meggyőzőbbet sok helyen,
a csirke jó volt, mellett átlagnál jobb mirelit karikaburgonya. Kis zöld is elfért volna mellette.
A brownie nem okozott különösebb izgalmat. (A tejszínhabba belekanalazott a kisebbik gyermek a fotó előtt, nyilván nem így került felszolgálásra.)
a kecskesajt is,
ha nem nézzük a hőfokot, a kacsasült elég szimbolikus adag volt közel 3000 forintért, a cvekedlinél ettem meggyőzőbbet sok helyen,
a csirke jó volt, mellett átlagnál jobb mirelit karikaburgonya. Kis zöld is elfért volna mellette.
A brownie nem okozott különösebb izgalmat. (A tejszínhabba belekanalazott a kisebbik gyermek a fotó előtt, nyilván nem így került felszolgálásra.)
Azért sajnálom ezt az élményt,
mert minden eddigi tapasztalatom s az ösztönöm is azt súgja, hogy ez az egyébként
rendkívül hangulatos hely, ahol végre kellemes étkezéshez illő zene szól, ennél
többet tud. Ezt erősíti a Fruska általános imázsa, étlapja és itallapja valamint
az üzletvezetőnek tűnő udvarias figura metakommunikációja. Vélhető, hogy csak pechesek
voltunk. Mindazonáltal nem biztos, hogy beülünk ide még valaha.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült.
A szöveg a blog számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése