A Hegyvidék Központ
több fontos gasztronómiai intézménynek is otthont ad,
hadd legyen szó közülük
elsőként a Vörös homár nevű büfével egybeépített halkereskedésről, mely az idei
év egyik legkellemesebb élménye és legnagyobb felfedezése számomra. Eleve ahol
frissen sütnek jó minőségű halat az rossz hely nem lehet.
De amikor a pult
mögötti főnökfellépésű halszakértő elmagyarázza, hogy mekkora vétek túlsütni a
tonhalat, mely épp csak egy kis pörzsanyagot kell kapjon, vagy mesél az
osztrigákról, akkor már azon gondolkozunk hogy mikor jöhetünk el ide
legközelebb.
A szakáccsal is hamar ismeretséget kötöttünk s beazonosítottunk a
közös értékrendbeli és érdeklődésbeli pontokat.
Ettünk osztrigát,
mediterrán hallevest, lazacburgert,
és fish and chips "de luxe-ot" tőkehalból.
S lemondtunk egy sor ínycsiklandó ajánlatról a tintahaltól a fekete
kagylón át a kardhalig, optimista megközelítésben meghagytuk őket a következő
alkalomra. Azt talán mondanom sem kell, hogy az ételek mind rendben voltak, az
ár-érték arányt és az abszolút minőséget tekintve egyaránt. A szomszédos
ínyencboltból vettünk magyar kézműves söröket az ebédhez,
s a desszertet is e
boltból vásároltuk, amit a legendás Zazie cukrászda szállít nekik.
Merthogy ezt
is meg lehet tenni, a kávézó, cukrászda, halbolt, mészárszék közös teret zár
be, s mindenhonnan meg lehet venni azt, ami a legszimpatikusabb, középen ülve
pedig elfogyasztani. A Vörös Homár törzskártyát is ad, mely segítségével 100.000 ft vásárlás után
kapunk egy igazi vörös homárt. Marketingötletnek sem rossz, de a vásárló
szemével is kitűnő ajánlat.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Vörös Homárban 2013. november 30.-án voltunk.
A cukrászda neve Zazzi. http://www.zazzi.hu/
VálaszTörlésÉrdemes meglátogatni, az ország egyik legjobbja.
Egy betűt elírtam. Akkor Zazzi. Értékelésében egyetértünk.
Törlés