2013. december 26., csütörtök

Vörös Homár (Hegyvidék Központ, Apor Vilmos tér)



A Hegyvidék Központ több fontos gasztronómiai intézménynek is otthont ad, 
hadd legyen szó közülük elsőként a Vörös homár nevű büfével egybeépített halkereskedésről, mely az idei év egyik legkellemesebb élménye és legnagyobb felfedezése számomra. Eleve ahol frissen sütnek jó minőségű halat az rossz hely nem lehet. 


De amikor a pult mögötti főnökfellépésű halszakértő elmagyarázza, hogy mekkora vétek túlsütni a tonhalat, mely épp csak egy kis pörzsanyagot kell kapjon, vagy mesél az osztrigákról, akkor már azon gondolkozunk hogy mikor jöhetünk el ide legközelebb. 
A szakáccsal is hamar ismeretséget kötöttünk s beazonosítottunk a közös értékrendbeli és érdeklődésbeli pontokat.
Ettünk osztrigát,
mediterrán hallevest, lazacburgert,


és fish and chips "de luxe-ot" tőkehalból. 
S lemondtunk egy sor ínycsiklandó ajánlatról a tintahaltól a fekete kagylón át a kardhalig, optimista megközelítésben meghagytuk őket a következő alkalomra. Azt talán mondanom sem kell, hogy az ételek mind rendben voltak, az ár-érték arányt és az abszolút minőséget tekintve egyaránt. A szomszédos ínyencboltból vettünk magyar kézműves söröket az ebédhez, 
s a desszertet is e boltból vásároltuk, amit a legendás Zazie cukrászda szállít nekik. 

Merthogy ezt is meg lehet tenni, a kávézó, cukrászda, halbolt, mészárszék közös teret zár be, s mindenhonnan meg lehet venni azt, ami a legszimpatikusabb, középen ülve pedig elfogyasztani. A Vörös Homár törzskártyát is ad, mely segítségével 100.000 ft vásárlás után kapunk egy igazi vörös homárt. Marketingötletnek sem rossz, de a vásárló szemével is kitűnő ajánlat.

Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Vörös Homárban 2013. november 30.-án voltunk.

2 megjegyzés:

  1. A cukrászda neve Zazzi. http://www.zazzi.hu/
    Érdemes meglátogatni, az ország egyik legjobbja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy betűt elírtam. Akkor Zazzi. Értékelésében egyetértünk.

      Törlés