A 2014-es Gault
Millau kalauz jócskán megkönnyítette a felfedező természetű ínyencek dolgát.
Elég sorba venni a legalább 10 pontot elnyert vendéglőket, esetleg az
árviszonyokat felmérő világhálós előtanulmány után, s szinte garantált a jó
élmény.
Így jártunk el a minap
a Bruno és Bruno étterem esetében is, melyről egyetlen referenciánk a Kalauzban
elnyert 11 pont volt, igaz, beülve rögtön kaptunk egy újabbat, amikor több étel
esetében ott láttuk a bűvös 67-es számot, s megtudtuk a pincérünktől, hogy
ugyanaz a tulajdonos, mint az említett számot nevében viselő legendás
székesfehérvári vendéglőé.
Szerényen
rendeltünk, mivel aznapra még több hasonló kaland is be volt tervezve. Kértünk
vargányakrémlevest,
Jókai babkrémlevest 67 módra,
az ebédajánlatból tempurázott
csirkét salátával
és „Bruno” Somlói galuskát.
Ételeink rendben voltak, bár
hiányoltunk belőlük egy kis pluszt, de ez alighanem a felfokozott várakozásnak
volt betudható. Hiba természetesen egyikben sem volt. Mindezeken túl a somlói katartikusra
sikeredett, gömb alakú, kisütött tojásfehérje-habban kiváló csokoládé és
vaníliakrém, alatta csokikrém, mellette tejszínhab, a tányér szélén pedig áztatott
mazsola, pirított dió és kandírozott narancshéjcsíkok. Mindez együtt a
klasszikus desszert ötletes, harmonikus, kiváló átiratának bizonyult.
Az árviszonyok is
elfogadhatóak, a borválaszték korrekt, a kiszolgálás udvarias, bár azt a pincéri
kérdést, hogy „főételnek somlóit?” én nem engedtem volna meg magamnak, a
pincérnek nem dolga, hogy kommentálja a vendég rendelését. Jeleztem is, hogy
nem főételnek kértem a somlóit, hanem mindössze a második körben. Szerencsére
sehol nem írja, hogy kötelező főételt is rendelni.
Összességében jó
kis hely a Bruno és Bruno, ajánljuk másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Bruno és Bruno étteremben 2013 december 20-án jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése