2013. december 25., szerda

Szervusz bisztró (Hegyvidék Központ, Apor Vilmos tér)




A Hegyvidék Központról már esett szó és még fog. Ezúttal többek között a Szervusz névre hallgató bisztrót próbáltuk ki, miután egy gigantikus érlelt T-Bone darabot megvettünk az ország legjobb húsüzletének mondott Mészár-Steakben.
A Szervusz-recept röviden: frisset, minőségit, nem sokfélét, de változatosat adni, jó áron, kedves kiszolgálás, naponta változó étlap mellett, barátságos, kellemes, modern, de nem bántóan modern környezetben. Ki akarhat többet?
Reggelizni, ebédelni egyaránt lehet itt, de a fél9-es zárásba egy korai vacsora is belefér. Érkezésünk idején közvetlenül ebéd után voltunk, s lényegben csak desszertre mentünk be, de amikor megtudtuk, hogy a napi ajánlatban halászlé is szerepel, akkor nem tudtunk s nem is akartunk ellenállni a csábításnak.
A töltött káposztát már nem vállaltuk, azt talán legközelebb, ha épp úgy esik, hogy visszaveszik a kínálatba. 
A halászlé üde volt és friss, mind a levet, mind a találás előtt néhány perccel belefőzött kitűnő állagú és ízű halat illetően. A lé nem volt elsózva, mint annyi helyen, nem is volt túl sűrű s nem is volt túl paprikás. Nagyon szerettük.
Meggyőző volt a kandírozott naranccsal átlagon felüli minőségű csokoládéból készült mousse is,
akárcsak a déli gyümölcsös túrótorta. Adnak még bizalomgerjesztő szendvicseket, kínálatukat fekete táblára írják két rovatba: egyik a „sietsz”, a másik a „ráérsz” címet viseli. Mi a kettő között voltunk, így jól jött, hogy a kiszolgálás sebessége is optimális volt.
Jó volt a Szervuszban lenni, megyünk még.


Dorozsmai Endre

A szöveg a Demokrata számára készült.
A Szervuszban 2013. december 20.-án jártunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése