A Hegyvidék Központról
már esett szó és még fog. Ezúttal többek között a Szervusz névre hallgató
bisztrót próbáltuk ki, miután egy gigantikus érlelt T-Bone darabot megvettünk
az ország legjobb húsüzletének mondott Mészár-Steakben.
A Szervusz-recept
röviden: frisset, minőségit, nem sokfélét, de változatosat adni, jó áron,
kedves kiszolgálás, naponta változó étlap mellett, barátságos, kellemes,
modern, de nem bántóan modern környezetben. Ki akarhat többet?
Reggelizni,
ebédelni egyaránt lehet itt, de a fél9-es zárásba egy korai vacsora is belefér.
Érkezésünk idején közvetlenül ebéd után voltunk, s lényegben csak desszertre
mentünk be, de amikor megtudtuk, hogy a napi ajánlatban halászlé is szerepel,
akkor nem tudtunk s nem is akartunk ellenállni a csábításnak.
A töltött káposztát
már nem vállaltuk, azt talán legközelebb, ha épp úgy esik, hogy visszaveszik a
kínálatba.
A halászlé üde volt
és friss, mind a levet, mind a találás előtt néhány perccel belefőzött kitűnő
állagú és ízű halat illetően. A lé nem volt elsózva, mint annyi helyen, nem is
volt túl sűrű s nem is volt túl paprikás. Nagyon szerettük.
Meggyőző volt a
kandírozott naranccsal átlagon felüli minőségű csokoládéból készült mousse is,
akárcsak
a déli gyümölcsös túrótorta. Adnak még bizalomgerjesztő szendvicseket, kínálatukat
fekete táblára írják két rovatba: egyik a „sietsz”, a másik a „ráérsz” címet
viseli. Mi a kettő között voltunk, így jól jött, hogy a kiszolgálás sebessége
is optimális volt.
Jó volt a
Szervuszban lenni, megyünk még.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Szervuszban 2013. december 20.-án jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése