Kevés olyan jó modell
van, mint a helyben fogyasztással működő ínyencboltoké. Az úttörő Culinarist
sokan követték s nemcsak Budapesten. Ezek egyike a Divine & Delicia, mely nem
esik abba a hibába, hogy sokat markoljon, mert aki ezt teszi, tudvalevőleg keveset
fog. Itt a profil letisztult, fő iránycsapás a borok és minőségi (desszert)falatok
harmonizálása. Attól persze még beleférnek a választékba igényes bisztróételek,
sütemények, kávék, teák.
A hely Divinyi
Zoltánnak, az Év Étterme titulust minap elnyerő Mádi Udvarház korábbi
üzletvezetőjének az ínyenckuckója. Itt minden együtt van: meghittség, kellem,
otthonosság, jó ízlés, szakértelem, kommunikativitás, pazar borok, kiváló
étkek.
Egy quichet kértem, ami
felturbózásra került néhány kiegészítővel, nagyon finom volt (890 ft).
Mustfröccsöt ittam hozzá, mert volánnál ültem, egyébként a rendkívül izgalmas
borválaszték valamely ismeretlen tételét próbáltam volna ki, például a
balatonfelvidéki Aklan pincészet Chardonnay-hát. Ők egyébként gyógyhatású
ürmösborokat is készítenek, ezekből is lehet a Divine - Delicia-ban kóstolni
vagy vásárolni.
Mint megtudtam, az anya
és lánya, Andrássy Katalin és Ács Noémi által működtetett Delicia cégnek ez az
egyetlen mintaboltja, de szállítanak michelin-csillagos helyekre is.
Specialitásuk a glutén- laktóz- és cukormentes desszertek mellett az adott
borhoz komponált falatka.
A Divine & Delicia
amilyen szépen berendezett, olyan parány, de ettől még rendszeresen tartanak tematikus,
12 fős borkóstolókat, melyek keretében a nemes nedűket az imént említett
falatkákkal kísérik.
Jó szívvel ajánlható,
megejtően kedves és egyben ritka színvonalas hely ez!
Dorozsmai
Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése