Legutóbb Baján járva
szerettünk
volna egy olyan új helyet megnézni, ami a központban van és kínál halászlevet
valamint magyar halételeket. A Petőfi sziget halászcsárdáit már ismertük, akárcsak
a Damjanich utcait, valamint a városszéli Potykát. Kiderült, hogy a Fő tér
mögött elhelyezkedő Korzón kívül a város központjában mindenütt nemzetközi
ételeket kínálnak, többnyire mediterrán és ál-mediterrán fogásokat.
Beültünk hát a Korzóba, ahol
kedves kiszolgálás és barátságos beltér fogadott, a falon többek között képek a
régi és jelenlegi Bajáról, térkép a történelmi Magyarország borvidékeiről
valamint családi emlékként egy fénykép és képeslap az első világháborúból.
A
kínálat egyszerű, közismert magyar ételeket kínálnak mindenféle csavar nélkül.
Mi némi dilemmázás után a bajai
halászlé és a pacalpörkölt mellett döntöttünk, amihez kovászos uborkát és
kenyeret kértünk. A kenyér ipari volt, de friss, az uborka sajnos ecetes és nem
kovászos,
a pacalpörkölt jó állagú és finom, megjelenésre lehetett volna szebb, pirosabb,
a halászlé pedig közepes, élvezhető,
túlfőtt hallal, amit külön tányéron kaptunk, mint erre szokás,
a gyufatészta
viszont a (szintén inkább téglás-barnás mint piros) lében érkezett.
Az italválaszték szűk, de azért értékeltük, hogy nem
valamelyik nagypincészet kommersz borait kínálják, hanem egy harmadik vonalbeli
villányi kispincészetét, Maczkóékét.
A sör nagyipari volt, s azon belül sem a
legjobb.
Átlagos, közepes hely a Korzó,
ahol az ember nagyot nem csalódik. Búcsúzáskor megkérdeztük, hogy milyen
harcsából készítik a harcsapörköltet, a válaszból azt raktuk össze, hogy halászott
szürkeharcsából. No, lesz mit megkóstolni legközelebb.
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Korzó étteremben 2014. augusztus 18.-án jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése