A múlt hét közepén
sikerült meglátogatni egy újabb gyrosost a Dinig Guide Top Gasztronómia street
foodos kiadványa által legjobbnak ítéltek közül. A Szegeden működő Aradi büfé
pofára esése nem vette el a kedvemet, hisz minden toplistának vannak mellélövései,
igaz ekkorába ritkán szalad bele az ember. Szóval elhatározott szándékom, hogy
végigjárom az össze kiemelt gyrosot és hamburgerest, ha nem ebben az évben,
akkor a jövőre.
A Kyros Gyros nem
meglepő módon görög büfé, ez érezhetően a szerkesztők kedvenc irányzata, a
gyrost jóféle görög pitába tekerik, amit érthetetlen módon mikrohullámú sütőbe
tesznek, mielőtt a „rostlapra” helyezik. (Talán már írtam, hogy ez egy igazi
oximoron, önellentmondó megnevezés, mert valami vagy rost, vagy lap, de mióta
egy professzionális konyhai felszereléseket forgalmazó cég alkalmazottja mondta,
hogy ez a neve, majd láttam hivatalos reklámlapokon, árlistákon is ezt a
megnevezést, azóta kénytelen vagyok így használni a közérthetőség kedvéért).
Másik probléma,
hogy a sertéshús lenyeséskor még nyers volt, s hiába pirítottak rá egy kicsit a
rostlapon, egyes húsdarabkák (ezek voltak többségben) nyersen kerültek a tekercsbe.
Ennek dacára nem volt rossz a produkció, de azért szeretettel ajánlom a fiúknak,
hogy pirítsák meg rendesebben az a húst, mert a magyar közönség nincs (sincs)
hozzászokva a nyers sertéshúshoz.
Ugyanakkor, ha már
ott vagyunk a Hegedűs Gyula utca egy távolabbi részében, akkor érdemes bemenni
a Gyros melletti, igen szép választékot és különleges csapolt söröket is kínáló
sörszaküzletbe.
https://www.facebook.com/KyrosGyros
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése