A Macska volt az év egyik felfedezése számomra. Rendszeresen megfordulok
arrafelé, de jellemzően déltájban, a Macska meg, mint megtudtam, 16 órakor
nyit. Egyedi hangulatú otthonos, barátságos hely, kedves, felkészült kiszolgálással,
baráti árakkal és ami nekünk legalábbis fontos: hangulatos, fogyasztható,
színvonalas zenével.
Két sörkülönlegesség volt csapon a Honey Rasta egy csodálatos IPA, amit, mint
mondták Kővári Gergő receptje alapján főztek az ecseriek. Kérdezte a csapos,
hogy hallottam-e már Gergő nevét, mondom neki, ez olyan, mintha egy gasztro-rajongót
arról kérdezne, hogy hallotta-e a Molnár B Tamás nevét. Na, ebben megegyeztünk.
A sör katartikus élmény volt, mint a nap első IPÁ-ja általában, de ez akkor
is csúcs lett volna, ha már a harmadik-negyedik IPÁt isszuk. A másik csapon
levő sör a Hübrisz Halál nevű alkotása volt, ami nem annyira fenyegető ízében,
illatában, mint a neve. Ezeket nem lehetett kihagyni, bár sem a stout, sem a
porter nem tartozik a kedvenceim közé, de az elv az, hogy mindent meg kell
kóstolni. Ittunk még borokat is a Dobosi bio-pincészettől, ezek sem voltak
rosszak, árban pedig kifejezetten barátiak. A maguk műfajában nem nyújtottak
olyan markáns élményt, mint a sörök.
A palackos sörválaszték is remek, tartják például a Gólem serfőzde három
sörét (Sötét Bunkó, Repeta, Enigma) baráti áron, 750 forintért s még sok minden
mást. Ránézésre vagy vagy 50 féle sörük.
Tartanak néhány ételt is, levest, sörkorcsolyákat, mi egy pita tálat kértünk,
amin volt chutney, babkrém és humusz.
Mellé kaptunk olívaolajat – jó minőségűt
– és balzsamecetet, mert a pita kenyér és a kencék mellett volt egy kis saláta is.
Nagyon jól éreztük itt magunkat, megyünk még.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése