Az élelmiszeripar által
használt adalékanyagok és a tömeges rákos megbetegedések közötti összefüggésrendszer
egyszer talán feltérképezésre kerül, addig is biztos, ami biztos, kerüljük ezeket
a termékeket, étkezzünk minél természetesebben. Tejet, tejtermékeket, ha nem
őstermelőtől veszünk, akkor vásároljunk Cserpeséktől, akik minőséget adnak
korrekt áron, s Budapest-szerte népszerű tejivókat is nyitottak.
Ezek közül az egyikben,
mely a MOM park mellett található, Kiscuki néven felettébb igényes cukrászda is
működik. Mint a hely honlapjáról megtudható, a tulajdonos Cserpes István a kapuvári
Rosta cukrászatban sajátította el a fagylaltkészítés csínját-bínját, ezt
követte a saját cukrászda megnyitása.
A Kiscukiban kínálnak népszerű
magyar édességeket új köntösben (például somlói tortát) valamint nemzetközi
klasszikusokat igényes interpretációban (isler, panna cotta, joghurttorta, karamelltorta).
A minap sikerült ide is
eljussunk s kipróbáltunk jó pár süteményt valamint desszertet, egyik jobb volt
a másiknál. Ettünk egy esztétikailag is különleges élményt nyújtó Rákóczi túrós
átiratot, egy szintén remekül formatervezett, kitűnő állagú, nem túlédesített,
karakteres citromos tarte-ot, továbbá panna cottát. Ezutóbbiból nem spórolták ki
a tejszínt s a jó ízű, jó állagú gyümölcsmártásban sem éreztünk szintetikus
ízanyagot.
A beltér barátságos,
szeretnivaló, egyszerre modern, elegáns és fesztelen.
A kiszolgálás gyors,
kedves, az árak barátságosak.
Nagyon jó hely a
Kiscuki, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése