Zsidai Roy neve a minőség
védjegye számomra, s vélhető, hogy nem vagyok ezzel egyedül. A sikernek egyik
titka, hogy a neves étteremtulajdonos megnyerte a legjobb magyar séfek egyikét,
Litauszki Zsoltot egyik éttermébe gyakorló séfnek (Baltazár), továbbá kreatív séfnek
a többi helyre (ÉS bisztró, Pest-Buda, Spíler, Magyar 21 s persze a szóban
forgó Pierrot). A Café Pierrotban egy korábbi időszakban voltunk, de az étterem
séfje akkor is brillírozott.
A honlapon olvasható szövegnek második
fele még nem volt aktuális, akkor inkább francia ihletettségű nemzetközi
konyhát vitt a hely. Azért az idézetet ideillesztem, mert a hely hangulatát
remekül leírja: „A Pierrot egy lezseren
elegáns, kifinomult, de barátságos, befogadó hely, romantikus környezetben,
ahol a monarchia magas szintű és ettől időtlen magyar konyháját ismerhetik meg
az ide látogatók.”
A 2010-es Torkos csütörtök alkalmából
a szerdai napon vacsoraidőben torkoskodtunk itt. Ettünk sütőtök velouté-t libamájas
kacsarillette-tel (1490),
marinált fogast (2950),
friss scampit és házi
szardellát parmezános sherry salátával (3280),
36 órás pireneusi báránysültet
gratin burgonyával és gremolátás bébi karottával (5380),
hegyi pisztrángfilét
vargányával és snidlinges creme fraiche-fagylalttal (3980),
creme brullée-t
szederrel (1390)
és forró csokoládészuflét (1590).
Még jó, hogy csak mindennek
a felét kellett kifizetni.
Ételeink ízre, állagra, hőmérsékletre
kiválóak voltak, egyetlen bíráló megjegyzésem annyi volt anno, hogy a vargányás
mártást felesleges megnyomni szarvasgomba aromával. Még pontosabban a
szarvasgomba aromát (dimetil-szulfid) ugyanúgy kitiltanám az éttermek konyhájából,
mint ahogy a margarint, a vegetát és a mirelit cuccokat. Másrészt pedig a
vargányának annyira jó íze van önmagában, hogy azt kár bármiféle aromával
elfedni.
Mindemellett a kiszolgálás maga
volt a tökély, pincérünk ritka megnyerő elegyét nyújtotta a
kommunikativitásnak, természetes kedvességnek, udvariasságnak és
szakszerűségnek. Vacsoránkat varázslatos zongoraszó kísérte.
Egyik legjobb éttermi
élményünkként raktároztuk el a Café Pierrot-ban eltöltött estét.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése