Lisszabonban bő tíz évvel ezelőtt nyitott meg az első TimeOut Market, azzal a céllal, hogy az odalátogató turisták egy fedél alatt minél több helyi csúcsétterem produkcióival ismerkedhessenek meg. Az ötlet bevált, nem kellett több, mint fél évtized ahhoz, hogy hasonló egységek nyíljanak azonos név alatt a Miami Beachen, New Yorkban, Bostonban, Montrealban, Chicagoban, majd újabb két év elteltével Dubaiban, további két esztendő múlva Cape Townban, Portoban és Barcelonaban, idén pedig Osakában, Budapesten és New Yorkban egy újabb helyszínen.
A gyönyörűen felújított Corvin Palota emeletén berendezkedett komplexumban összesen tizenegy kiemelkedő étterem testvéregységei kínálnak séfjeik által megálmodott izgalmas kompozíciókat.
A Platán Gourmet-nak két Michelin csillagot szerző Pesti István Canteen néven jegyzi itt az újabb helyet, az Essencia színeiben csillagát évek óta tartó Tiago Sabarigo fogásait a Lírában, s a szintén egy csillagos Rumour séfje, Rácz Jenő által alkotottakat pedig a M’eatben kóstolhatjuk.
A TimeOut Marketbe érdemes visszajárni. A múlt hónapban nyitott komplexumban eddig kétszer fordultam meg, kóstoltam az „Anyukám mondta” pizzáját,
a Pingrumba égetett zellerét,
a M’eat-től pedig a kultikus kacsamájfogást,
ezekről csak felsőfokon lehet beszélni. Komoly, de teljesíthető kihívás szép lassan végigkóstolni a teljes választékot a Big Fish halas fogásaitól a kortárs magyar konyhát képviselő Szaletly szortimentjén át a Tuning burgerig.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése