Negyed évszázada nyitotta meg kapuit
a ma is működő Crazy Café, mely tíz sörcsappal és százféle üveges sörrel
indított. Ezek persze egytől egyig nagyipari sörök voltak. A sörkultuszt egy
magasabb minőségi szintre emelő kézműves sörforradalom első kultikus helye, a
bő fél évtizede indult Élesztő nemcsak a sörcsapok számával nyűgözte le a
közönséget (húsz volt a kezdet kezdetén), hanem a csapolt főzetek minőségével
is. Ezután következtek a további remek egységek a Léhűtőtől a tavaly megújult formában,
más helyszínen újranyitott Neked csak Dezsőn át, a kapuit idén kitáró Beer
Brothersig vagy a szintén idén nyitott KEG Sörművházig.
Utóbbi a Móricz Zsigmond körtér
vonzáskörzetében működik, ahol egyébként van konkurencia is, a B8, a Bölcső bár,
a Lustamacska, a Clock. Az is tény ugyanakkor, hogy olyan sörfelhozatal, mint a
KEG-ben, sehol nincs Budán.
A KEG a régmúlt pinceborozóinak
nyerstéglás, boltíves hangulatát ötvözi az ipari dizájnnal.
A hely barátságos
és tágas, ezzel együtt a nap végére teltház van, délután már alig kapni asztal estére.
A kiszolgálás udvarias,
közvetlen, az árak korrektek.
32 sörcsapot működtetnek, melyek
mindegyikén figyelemre méltó, minőségi sör folyik.
Négyen kóstoltunk tucatnyi
sört, szétfeszítené a kis írás kereteit, ha valamennyit megnevezném. Mivel társaságunk
közös nevezője az IPA, így az India Pale Ale sörök voltak többségben a Balkezes
nedűjétől a Monyóén át a Brew Your Mindéig.
A KEG-ben konyhát is üzemeltetnek,
kínálnak burgereket, sertésoldalast, bajor kolbászt, báránycsülköt, pisztrángot
s még sorolhatnám.
Mi nem lévén éhesek, csak sörperecet meg egy vörös áfonyás
francia csokitortát kértünk, amivel teljes mértékben meg voltunk elégedve, akárcsak
a kiváló sörökkel.
Kiemelkedően jó hely a KEG
Sörművház, megyünk még.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése