A lényegét nevében hordozó No
Waste bisztró dicséretes, modellértékű kezdeményezés. A legeredetibb ötletük az
ehető tányér, mely vízből, burgonyalisztből és búzacsírából készül. De lebomló
a kanál és a villa, komposztálható a kés is a honlap szerint. Mai pazarló
világban öröm látni egy olyan egységet, mely amellett, hogy ellenőrzött
forrásból származó, bio alapanyagokkal dolgozik, ügyel arra s, hogy ne
szennyezze a környezetet.
A napi kínálat mellett mindössze
öt fogás szerepel az étlapon, egy falatkákból álló tál, mely az egység nevét
hordozza, kakukkfüves gombakrémleves, zöldborsófőzelék virslivel, paradicsomos rukkolás
gnocchi és csoki ganache.
Jómagam ebéd után tértem be ide,
így már csak egy édességre futotta az evőkapacitásomból, ami egy zöld teás pohárdesszert
volt, mivel a csoki ganache épp kifogyott. A szépen tálalt desszert
ízre-állagra sem okozott csalódást. Ára zavarba ejtően kedvező volt, egyébként
is barátinak mondhatóak az árviszonyok.
Az italkínálat szerény, de
igényes, az úgyszólván kötelező teán és kávén kívül tartanak cukormentes
bioszörpöket, bio borokat a jászberényi Túri pincészettől
valamint kézműves söröket
a Reketye sörfőzdétől.
A remek koncepcióhoz és az ízletes
falatkákhoz kedvesség és nyitottság társul, amivel főleg ott találkozunk, ahol
a pult mögött a tulajdonosi körhöz tartozók állnak.
Sok elégedett vendéget és sok
követőt kívánunk a No waste bisztrónak.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése