A Deck bisztrót némi világhálós
kutakodás után választottuk ki, miután eldöntöttük, hogy Szombathelyen
ebédelünk családilag, útban Ausztriából hazafelé.
Nem csalódtunk.
Azt már a neten közzétett étlap elolvasásakor
észleltük, hogy itt meghaladják az elmúlt évtizedek sablonjait, de úgy, hogy
közben a magyar konyha bevett ízeire és fogásaira építenek, melyeket a séf
néhány nemzetközi klasszikussal egészített ki. A választék korrekt, de nem
eltúlzott: négy előétel, négy leves, három tésztaétel, tucatnyi főétel és négy
desszert szerepel a jól átgondolt, jól megkomponált étlapon. Mindez nem
véletlen: a kreatív séf Bereznay Tamás, a Metro Gasztrokadémia szakmai
vezetője, akit a nagyközönség a Nők
lapjából valamint a Konyha ördögének magyar változatából ismerhetett meg.
Szép a borválaszték is, úgy tűnt,
hogy ez sem szűkül egyik vagy másik nagykereskedő által forgalmazott nedűkre, s
érdemes kiemelni a helyinek mondható kőszegi kézműves söröket is.
A kiszolgálás kifogástalan: pincérünk
motivált, lelkes, közvetlen, de ugyanakkor udvarias, segítőkész.
Ettünk tengeri hallevest, amihez
pillanat alatt kaptunk extra chilit és zöld koriandert, marhaburgert, csirkés
szendvicset, chilis rukkolás tagliatelle-t bélszíncsíkokkal,
konfitált
kacsacombot káposztás cvekedlivel és aszaltszilva kompóttal,
rosé kacsamellet
céklás rizottóval
valamint csokiszuflét.
Ételeink rendben voltak, ízre, állagra
egyaránt, a tálalás is megnyerő volt. Komolyabb hibát nem leltünk semmiben, csak
azt furcsálltuk, hogy a megegyezés dacára átsütötték a burgerhez a húspogácsát.
A legjobbnak a kacsaételeket ítéltük.
Nagyon jó élmény volt Deck bisztró,
nem véletlen, hogy vasárnap délután, az ebéd és a vacsora közötti holtidőben
alig kaptunk helyet.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése