A Corinthia Grand
Hotel adott otthont idén is a Közép- és Kelet-európai térség egyik
legjelentősebb boros rendezvényének a VinCEnek. Ebből az alkalomból volt
szerencsénk meglátogatni a hotel hangulatos, távolkeleti jellegű éttermét, Rickshaw-t, azon belül pedig kellőképpen
kiélvezni a vasárnapi svédasztalos kínálatot, mely nem olcsó ugyan (7500 ft felszolgálási díj
nélkül), de igen bőséges, több kiemelkedő tételt is tartalmaz s benne van az
árban néhány korrekt bor, sör, üdítő és kávé.
Mi nagyon
értékeltük lazacválasztékot (a nyers halat különböző száraz pácokban érlelik,
majd felszolgálják, a legismertebb variáció, a gravlax is kapható volt, s
kitűnőnek bizonyult), lenyűgöző volt a tökéletesre sült, ropogós bőrű malacpecsenye,
ízletesek és szépek voltak a sushik, volt még nyers ízesített vajhal,
vöröstonhal, kagyló, frissen grillezett bélszínszeletek és lazac, az átlagos kommersz
minőséget messze meghaladó sajtok s persze megannyi ismert és kevésbé izgalmas
fogás inox melegen-tartó edényekben a kissé rágós marhától a túlságosan
ragacsos valenciai paella-ig. Mint sejthető, lehetne éppenséggel fogást keresni
és találni az ételeken, mert voltak egyenízű és állagproblémás tételek is, de igazságtalan
lenne a kekeckedés, mert bőségesen jól lehetett lakni azzal, ami nagyon jó volt, sőt, az ember inkább
arra kellett ügyeljen, hogy nehogy túl hamar jóllakjon.
Kár, hogy csak
vasárnap 12-től 4-ig tart ez a produkció.
Akkor viszont
stabilan megrendezésre kerül, így ajánlható másoknak is.
A Rickshaw-ban a 2011-es Vince alkalmával voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése