Érdre, Pest vármegye legnagyobb városába eljutni a főváros budai oldalának déli részéből, közelebbről Nagytétényből, percek kérdése, de a Déli pályaudvarról is kevesebb, mint fél óra. Márpedig itt nem egy olyan vendéglátóegység működik, mely megér egy kiruccanást, akár a nulla kilométerkőtől is. Ezek közé tartozik többek között a Köleses söröző, a patinás Pataki cukrászda, mely a nemrégiben nyitott egységet a Hegyvidék üzletközpontban, a Blues tanya, a Poirot belga étterem, vagy a Barka kávézó-kuckó.
A sor újabb egységgel bővült idén tavasszal, megnyitotta kapuit a Rua, ahol főként vietnámi ételeket kínálnak, de néhány fogás más távolkeleti kulináris kultúrákhoz, leginkább a thai és koreai gasztronómiához kapcsolódik. Némi világhálós kutakodással hamar kiderül, hogy három fiatal áll a kezdeményezés mögött, ketten a remek Khanból igazoltak át, egyikük pedig a Lehel piac melletti #Bi-nek volt névadó alapítója. Így már az is érthető, hogy a kiszolgálás sokkal kedvesebb, mint egy átlagos távolkeleti egységben, az említett helyeken mindig ügyeltek arra, hogy a vendég jókedvűen távozzon s nem csak azért, mert jót evett.
Kínálnak többek között nyári tekercset, pho-változatokat, tom yum levest, különféle sült tésztákat, kim chis pirított rizset változatos feltétekkel, s Thit Kho Tao névre hallgató, sertéscsászárból készült vietnámi ételkülönlegességet.
Mi ettünk jó ízegyensúlyú, a felfokozott elvárásainknak megfelelő marhahúsos pho-levest, remek, ropogós, vibráló ízvilágú vietnámi tavaszi tekercset, rántott rákot és kiváló sertéshúsos bao-t.
Ide jó érzés lesz visszatérni.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése