Borozó műfajban ez volt az évkezdet felfedezése. A Facebookon akadtam rá,
tulajdonképpen Jásdiék borkertjének az oldalát néztem s ott azt írta, hogy
költöznek a Galériába. Mint a helyszínen kiderült, ez egy egyszeri rendezvény
volt. Mi viszont felfedeztünk egy kiváló borbárt egy rendkívül elkötelezett,
minőség dolgában kompromisszumot nem ismerő tulajdonossal, pazar borválasztékkal.
A borokat vagy azok nagy részét a Terra Hungarica szállítja, mely az
adalékmentes, természetes, a talaj üzenetét közvetíteni hivatott borokra
szakosodott. Ránézésre több mint száz bort tartanak, aminek nagy részét kimérik
decire is. Olyan neveket olvashatunk a borlapon, mint a Barta pince, a Somlói
Apátsági pince, Takács Lajos, Bott Frigyes vagy Losonci Bálint, de a sornak még
nincs vége.
Az egyik legjobb magyar pálinkafőzdétől, a harci Brilltől tartanak remek pálinkákat,
a málnától az Irsai Olivér szőlőn át a birsig, ezeknek megkérik az árát
rendesen, a két cent 790 forintnál kezdődik és 1090-nél áll meg, az utóbbi
nyilván a málna, mely, ha valóban málnából készül, akkor önköltségi áron sem
olcsó.
A belső tér is megnyerő, külön értékeltük a tulajdonos nagyapjának az italpult
fölé rögzített cégtábláját.
De elmesélte nekünk a tulaj a polcon látható, francia
nemzeti színekben játszó üvegkakas történetét is, nem lövöm le a poént, menjen
el mindenki és hallgassa meg a helyszínen.
Két remek bort ittunk a Zsirai pincétől és Csetvei Krisztitől, kaptunk
hozzá egy kis rágcsálnivalót a ház ajándékaképpen.
Vannak izgalmas borkorcsolyáik,
olajbogyó, aszalt paradicsom, pasta-k, saláták, lazactatár, argentin
bélszíntatár, erdélyi padlizsánkrém s még sorolhatnám.
Először voltunk itt, de nem utoljára.
Dorozsmai Endre
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése