Modern tündérmese: egy
székelyföldi újságíró harmincas éveinek elején úgy dönt, hogy szakmát vált,
kimegy Angliába, elhelyezkedik az egyik legjelentősebb étteremben, mely
tulajdonosának, Marco Pierre Whitenak a neve garancia a magas minőségre, majd
tudását hazahozza és gasztronómiai tanácsadóként dolgozik Székelyföldön, több
vendéglátóipari egység színvonalát érdemben megemelve. (Megjegyzem, a világszerte ismert, megszámlálhatatlan Michelin csillagot összegyűjtött séfnek, Gordon Ramsaynek M.P. White volt a mestere.)
A fiatalember neve Orbán Ferenc, mi legutóbb az alapvonalaiban általa megrajzolt Harmopan bisztróban jártunk. A Harmopan egy nagy kenyéripari cég, mely az ipari szegmensen belül színvonalas, átlag feletti kenyereknek széles választékát kínálja.
A fiatalember neve Orbán Ferenc, mi legutóbb az alapvonalaiban általa megrajzolt Harmopan bisztróban jártunk. A Harmopan egy nagy kenyéripari cég, mely az ipari szegmensen belül színvonalas, átlag feletti kenyereknek széles választékát kínálja.
A Harmopan bisztróban az étlap
kellően szűk a frissességhez, ugyanakkor tisztes választékot nyújt, így mindenki
megtalálhatja a maga kedvencét a juhtúróval töltött gombától a burgundi marháig.
Zavarba ejtően kedvező áru a napi menü, egyébként is nagyon kedvezőek az árviszonyok,
legyen szó ételről vagy italról. A kommersz üdítők mellett tartanak helyi,
100%os, tartósítószermentes gyümölcslevet is. Javító szándékú megjegyzésem
e tekintetben, hogy a Heineken termékeket ki kellene venni a választékból, akár
a vörös csillag okán is, de az Igazi Csíki Sör elleni támadássorozat után
különösen. S persze lehetne lépni a magyar borok irányában.
Ettünk csípős csirkeszárnyakat,
mely azóta kikerült a választékból, ízletes sült paprikás sült paradicsomlevest,
hamburgert, melynek húspogácsája remek volt,
akárcsak a saját recept alapján készült majonézalapú mártás.
A Harmopan tartozik még a nagyközönségnek egy saját spéci hamburgerzsemlével, azzal nyilván jobb lesz a bisztró hamburgere is, mint a jelenlegi mindennapossal. Érdemes még kiemelni a nem mirelit, köztes hűtéssel kétszer sütött krumplit, mely Heston Blumenthal „tökéletes sültkrumplijának” egyszerűsített technológiájával készül.
Hangulatos, szeretni való hely a
Harmopan bisztró, jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki Csíkszeredéban jár.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A Harmopan bisztróban 2015. március 18.-án valamint 19.-én jártunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése