Nem túl gyakori eset, hogy Aradon
egy frissen megnyitott hely egyből olyan népszerűvé váljon, hogy asztal kelljen
foglalni, ha az ember meg akarja látogatni, sőt, állítólag egy időszakban, hogy
több napra előre kellett foglalni, mert tele voltak eljegyzéssel, mint a Kistücsök
szezonban. Márpedig az Euphoria biergarten mindezt elmondhatja magáról.
Mit is tud a hely, ami ennyire népszerűvé
teszi?
A dizájn alapvetően vonzó akkor
is, ha a rengeteg plazmakivetítő inkább idegesítő, mint vonzó, az állandóan
futó sörreklámokkal. A beltér hatalmas, csarnokszerű, masszív mélysötét faasztalok
mellett hasonlóan súlyos székeken üldögélhetünk, a dekoráció részét képezi két
réz erjesztő-tartály és számtalan söröskorsó. A külső, pusztán italozásra szánt
részlegben a hatalmas, látványos csillárokat sörösüvegekből rakták össze.
A sörválaszték meglehetősen szűk, kapható Ursus, Grolsch és Euphoria, ami állítólag importált német sör. A német sörök a szűk palackos választékban sem dominálnak, „Biergarten” önmeghatározás ilymódon legfeljebb PR-fogásnak tekinthető.
Az ételválaszték széles, sok vonzó,
sör mellé illő ételt kínálnak, bár a tapas-műfajban rejlő lehetőségeket (apró
falatkák, baráti áron) nem használják ki kellőképpen, inkább az éttermi
fogásokra alapoznak. Álljon itt két oldala az újságszerű, ügyesen szerkesztett étlapnak.
Az adagok többnyire komolyak, a tálalás vonzó, a konyha színvonala átlag feletti. Pörög is rendesen, a pincérek állandó mozgásban vannak s igen vonzó látványos tálakkal szaladgálnak.
Az adagok többnyire komolyak, a tálalás vonzó, a konyha színvonala átlag feletti. Pörög is rendesen, a pincérek állandó mozgásban vannak s igen vonzó látványos tálakkal szaladgálnak.
De mindez sajnos nem volt elég
ahhoz, hogy ételeink megfelelő hőmérsékleten érkezzenek. Főleg a pizza esetében
bosszantó, ha langyosan kerül az asztalra, meg is állapítottuk, hogy ha hazarendeljük
a pizzát, az is forróbb, pedig nagyobb a távolság az otthonunk és a pizzéria,
mint a konyha és az asztalunk között. A pizza egyébként frissen nagyon jó lehetett.
A hamburgert sem kaptuk melegen, egyébként a korrektnek találtuk, a húspogácsa élvezetes volt, nem spóroltak a hússal s nem is sütötték túl.
A csirkeszárnyak nem voltak fűszeresek, viszont jól sikerültek. A Tenkes csárdában láttam korábban ezt az eljárásmódot, hogy lehúzták a húst a csontról, de nem teljesen, majd így panírozták és sütötték meg, a szárnyaknak a combszerű részét. Így jópofa nyél lett a csontból. A csípősséget ipari thai chili szósz volt hívatott szolgáltatni. A sült krumpli kézzel pucolt és vagdosott, korrekt, házias jellegű volt, nem mirelit.
Negyedik ételünk a salátaágyon felszolgált kukoricadarába mártott filézett pisztrángdarabokat integráló kompozíció is ütötte a mércét, bár a saláta dresszingjében eltúlozták az olajat. A hal friss volt és szaftos.
Elismerést érdemel az ételek mellé felszolgált olívaolaj, mely nem napraforgóból készült, mint Erdélyben jellemzően s nem is vacak cefreolaj volt, hanem korrekt minőségű karakteres extra szűz olívaolaj.
A hamburgert sem kaptuk melegen, egyébként a korrektnek találtuk, a húspogácsa élvezetes volt, nem spóroltak a hússal s nem is sütötték túl.
A csirkeszárnyak nem voltak fűszeresek, viszont jól sikerültek. A Tenkes csárdában láttam korábban ezt az eljárásmódot, hogy lehúzták a húst a csontról, de nem teljesen, majd így panírozták és sütötték meg, a szárnyaknak a combszerű részét. Így jópofa nyél lett a csontból. A csípősséget ipari thai chili szósz volt hívatott szolgáltatni. A sült krumpli kézzel pucolt és vagdosott, korrekt, házias jellegű volt, nem mirelit.
Negyedik ételünk a salátaágyon felszolgált kukoricadarába mártott filézett pisztrángdarabokat integráló kompozíció is ütötte a mércét, bár a saláta dresszingjében eltúlozták az olajat. A hal friss volt és szaftos.
Elismerést érdemel az ételek mellé felszolgált olívaolaj, mely nem napraforgóból készült, mint Erdélyben jellemzően s nem is vacak cefreolaj volt, hanem korrekt minőségű karakteres extra szűz olívaolaj.
A dohányzás sajnos nincs kitiltva
még az éttermi részlegből sem, s amilyen szerencsém volt, pont a szomszédságban
ült egy láncdohányos nőszemély, aki csak az evés 8-10 percére hagyta abba a
füstontást.
Összességében kijelenthető, hogy
aradi viszonylatban jó hely nyílt, ahová déltájban, amikor kisebb a forgalom s
így a füst, lehet, hogy még ellátogatunk.
Dorozsmai Endre
A szöveg a blog számára készült.
Az Euphoria Biergartenben 2014. december 30.-án voltunk.
A szöveg a blog számára készült.
Az Euphoria Biergartenben 2014. december 30.-án voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése