Aki csak úgy beesik a Gold bisztróba, igencsak elcsodálkozhat. Az ember nehezen verekedi át magát a beléptető rendszeren – a vendéglő egy sportcentrumban található – pincér ritkán kerül rögtön, a hangulat kissé nyomasztó, nevezték már antihangulatnak is, az edzőtermek sajátos levegője megüli a bejáratot, a zajok pedig behallatszanak a vendégtérbe. A választék elég szűk, de ez inkább bizalomgerjesztő dolog.
S következnek rendre a kellemes meglepetések. Mert az árak igen barátságosak, délben 1500 ft három fogás, este 2500 ft, az ízek eltaláltak, s miként megtudhatjuk pincérünktől, itt minden helyben készül, a kenyér és a csokoládétorta is. A kolbászos bableves házias, a halat nem sütik túl, a húsokkal tisztelettel bánnak. A somlói galuska legendás, a törzsközönség követelte vissza az étlapra, miután lecserélték. Mi két alkalommal jártunk itt, először minden étel a tökélyt közelítette a kecskesajtos gnocchitól a baconbe tekert csirkemájig, másodszor voltak mellélövések is (a borscs például jellegtelenre sikeredett), de összességében ismét rendben találtatott a hely, ízletes volt az angus steak és remek a csokoládétorta. Harmadik látogatásunk alkalmával rendeltünk grízgaluskalevest,
erdei gyümölcslevest,
baconbe tekert sertésszűzet paprikás krumplival,
vaslapon sült csirkemellet görög salátával,
grízdesszertet,
halpogácsát fekete rizottóval,
füstölt kacsamellet salátaágyon
s egyebeket. A vendéglő ismét ütötte a mércét.
A borlap elsősorban kis kézműves pincészetek tételeiből van összeválogatva – Tamás pince (Csopak), Orsolya pince (Eger), Ráspi (Sopron) stb. 9 féle bort fél decire is kimérnek. (Azóta a kimért borválaszték jelentősen bővült.) Aki autóval érkezik, az sem kell vizet vagy ipari üdítőt igyon, mert tartanak jó minőségű szörpöket is.
Persze, ha az ember tudja, hogy itt a Maligán vendéglőt megalapító és már borászként is debütált Szentesi Józsefnek a vendéglőjével van dolga, ahol a konyhai alapokat Takács Lajos rakta le, akkor minden a helyére kerül. Nem csoda, hogy a Gold Bisztró a legjobb ár–érték arányú helyek egyike, ahol a konyha terén nincs kompromisszum.
Dorozsmai Endre
A szöveg ebben a formájában nem jelent meg sehol, a Gold Bisztróról írtam a Demokratának hasonló szellemben.
A cikket 2009 februárjában vetettem papírra, időközben még volt szerencsém ellátogatni két ízben is a Gold Bisztróba, volt, hogy nagyobb társasággal minden (t)ételt megrendeltünk s akkor sem kellett csalódnunk. Legérdekesebb, legeredetibb fogás a kacsamell volt mákos nudlival és chutney-val.
Későbbi tapasztalataimat is belefontam a szövegbe.
Osztályozás
Konyha: 9
Kiszolgálás: 7
Atmoszféra: 5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése