A tavaly nyílt Hedonist étterem
nevével a Dining Guide Top100 kalauzban találkoztam először. Örömmel olvastam,
hogy a séf Pataky Péter, akinek konyháján már sokszor étkeztünk a debreceni
Ikonban valamint a fővárosi Meatologyban.
A hely beleilleszkedik a
gasztro-forradalom fősodrába, amit neveznek egyesek újhullámnak is. Főbb
ismertetőjegyek: szezonalitás, kreativitás, újraértelmezett hagyományos
fogások, tisztességes alapanyagok és azok kíméletes feldolgozása, a nemzetközi
bisztrókonyha érzékelhető hatása.
Az étlap izgalmas, szép, de nem
eltúlzott választékot kínál, a borlapot a legjobb magyar borokból válogatták
össze.
A kiszolgálás udvarias, kedves, szakszerű, bár azt nem értettem, hogy
miként lehet egy gyorsan pörgő menü keretében a sült halat szinte hidegen
kihozni.
Merthogy hétköznap délben jártunk
arra, így kézenfekvő volt, hogy déli menüt kérjünk (2 fogás 1790, 3 fogás 2190),
mely itt egyszerűbb étkekből áll, de azok lélekkel vannak elkészítve. A számlán
a menüben szereplő étkek árai egyenként voltak megadva, így tüntetem fel én is.
Egyes fogások felárasak.
Kértünk medvehagymakrém-levest
halgaluskával (590),
gulyáslevest (890),
zöldfűszeres vajjal töltött csirkemellet
krumplipürével körítve (1200),
tempurában sült tőkehalat bulgurral (1500),
madártejet (400)
és reszelt túróst házi sárgabaracklekvárral (400).
Gondoltam, kipróbálunk az étlapról
is egy fogást, ezért rendeltem még egy desszertkompozíciót, mely a hely nevét
viselte (1490).
Nem meglepő módon, ezutóbbi volt a legizgalmasabb, arannyal
fényezett csokigömbben remek állagú vaníliamártás, mellette csokikockák és
karamellmártás.
Összességében kifejezetten jó
élmény volt a Hedonist, ajánlom mindenkinek!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése