Megnyitása óta el szerettünk volna menni - már csak neve miatt is - az Avocado étterembe, de mindeddig ez nem sikerült. Talán érdemes volt várni, így alighanem még jobban tudtuk értékelni a művészi kulinaritás eme jeles, háromszintes otthonát. A földszinten kaptunk helyet egy barátságos kis beugróban. A rendkívül ízlésesen kialakított belteret a teljességgel felesleges televízió némiképp zavarta, de szerencsére kis szeparénkból nemigen lehetett rálátni. Az is jobb lett volna, ha nem rendeléskor tudjuk meg, hogy pizza nincs sütő hiányában. A sör kissé lassan érkezett, de mint (érdeklődésre) kiderült, épp hordót cseréltek.
A rendelés feladásától kezdve viszont szinte semmire sem lehetett panasz.
Rendeltünk háromgombás fettucine-t,
borjúmájat krumplipürével, grapefruitos prosciuttos avokádót, guacamolet zellerchips-szel,
vajhalat krumplival és karottával,
valamint fetás kuszkusszal töltött paprikát bazsalikomos paradicsomöntettel. A kissé rágós borjúmájat leszámítva csak felsőfokban beszélhetünk a felszolgált étkekről. A tálalástól az ízek rafináltságáig minden a legnagyobb rendben találtatott. A hal magasgasztronómia mintapéldája volt, omlós, friss, tökéletesen ízesített, a vegetariánus töltött paprika is a műfaj csúcsát képviselte. A teljesítményt figyelembe véve a magasközép árszabást teljesen korrektnek véltük. Tény, ami tény: az Avocado igen jó hely, jó szívvel merjük ajánlani ínyenceknek és ínyencségre törekvőknek egyaránt.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokratában jelent meg.
Az Avocadoban 2007. február 18-án jártunk.
Osztályozás:
Atmoszféra: 8
Kiszolgálás: 8
Konyha: 8.75
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése