A Paprika csárda egy rendkívül hangulatos
aprócska vendéglátó egység a palicsi tóparton egy faházban berendezve. A
beltérben régi használati tárgyak képezik a dekoráció jelentős részét, parazsas
vasaló, rézmozsár. Olyan ügyesen rendezték be a helyet, hogy megbocsátjuk a
giccses darabokat (nippek).
Az étlap egyszerűbb nem is lehetne.
Lényegében, nem számítva a salátákat-köreteket ötféle ételt kínálnak:
halászlét, sült harcsát, pontyot, pisztrángot és apróhalat. Friss
alapanyagokkal dolgoznak és hagyományos, minden csavar nélküli technológiákkal.
A pisztrángot leszámítva mindent
megkóstoltunk. A halászlét frissen főzik, rendelésre, külön bográcsban, 25 perc
várakozást mondanak, amiből lesz háromnegyed óra, de megéri kivárni. A halászlé
erősen paprikás, bajai stílusú, a hal így értelemszerűen túlfő, de az
összélmény jó. Különösen a kifogástalan ízű és állagú, házi jellegű
gyufatésztával.
A halak a maguk műfaján belül kiválóak, a pontyot panírozzák,
az afrikai harcsát és az apróhalat lisztbe forgatva, bő zsiradékban sütik ki.
Mirelit sült krumplit adnak mellé. Kértünk egy sopszka salátát is,
megelégedésünkre szolgált.
Kiszolgálás kedves, a pincér nem tud
magyarul, de próbálkozik egy-két szó erejéig. Nem bántuk volna, ha a várakozási
időt jobban saccolja meg. Az itallap egyszerű, néhány jól ismert helyi töményt,
tömegbort és nagyipari sört kínálnak.
Mi nagyon jól éreztük magunkat, leginkább
azoknak ajánljuk a helyet, akik szeretik a friss édes vízi halakat hagyományosan
elkészítve.
Dorozsmai
Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése