A magyar gasztronómia utóbbi másfél évtizede egyértelmű sikertörténet, nem
sorolom a konkrét eredményeket a BocuseD’Or-tól a két michelin csillag első
térségbeli elnyeréséig (Onyx), a lista oly hosszú lenne, hogy szétfeszítené e
ki szösszenet kereteit. Legutóbb arról kaptunk hírt, hogy Európa legjobb 50
burgerezőjének listáján a Bamba Marha ötödik helyezést kapott.
Az elismerés megérdemelt, de hadd ajánljuk a tesztelők figyelmébe a tavaly
nyár elején a Tűzoltó utcában újra nyitott Pesti Burger és Bárt, melyneka Tompa
utcában működő elődje a hamburger műfajban éppoly egyértelműséggel listavezető
évekig Magyarországon, mint mondjuk az encsi Anyukám Mondta a pizza terén.
Kóstoltunk egy heti burgert, melyben a szaftos, tökéletesen hőkezelt marhahúspogácsát
egy préselt, megdermesztett, majd megpirított malacfejhúspogácsa egészítette ki
több más izgalmas belevalóval együtt, kértünk egy sima sajtburgert extra
jalapenoval, mert az alapjáratot is ismerni kell, a böjtöt tartó barátunk pedigvegaburgert
kért. Kísérőnek hárman rendeltünk egy adag helyben készült chipszet házi ketchuppal
és házi majonézzel. Burgereink kifogástalanok, sőt,katartikusak voltak, jól
passzolt melléjük a ropogós chips. Zubr és Schöfferhofer sört csapolnak, de
tartanak száz százalékos szabolcsi almalevet és remek limonádékat is, amiket
szintén kóstoltunk.
A kiszolgálás kedves, elkötelezett, lelkes, hosszú évek óta nem hallottunk ilyen átéléssel előadott prezentációt a napi ajánlatról. A forró vaslap mellett személyesen a tulajdonos-üzletvezető, a magas gasztronómia hívei számára a már bő fél évtizede megszűnt Atakám bisztróból ismert Háda Imre állt, ő gondoskodott arról, nehogy túlsüljön a kiváló alapanyagból készült húspogácsa.
A beltér hangulatos, az árak értékarányosak.
Kis társaságunk következtetése egyértelmű volt:aPesti burger és bár újra
nyitásával elfoglalta korábbi helyét a műfaj csúcsán.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése