Kezdetben vala a Jókai tér és a Liszt Ferenc tér, majd következett a Ráday
utca, a Gozsdu udvar, a Lövőház utca, legújabban pedig a Corvin sétány, a
főváros azon részei, ahol remélhetőleg a vendéglátóipari egységek számossága
nem elsősorban konkurenciát jelent, hanem forgalmat növelő hatást gyakorol. Ezutóbbi
gasztronómiai csomópont vonzáskörzetében működik az Hello Sári!, mely egy
nagyon jó ízléssel berendezett, barátságos, otthonos hangulatot árasztó, fél
éve nyílt újhullámos cukrászda.
A névválasztás nem véletlen, egy kis világhálós kutakodással megtudhatjuk,
hogy a sütizőt Hermán Sára nyitotta, aki a blogger-cukrászdákhoz tulajdonosaihoz
hasonlóan pályaelhagyó értelmiségi, aki indológusnak készült. A szerencsés véletlen
folytán, miként azt a vele készült interjúból megtudhatjuk, a pultos hölgy is Sári.
A sütemények esztétikusak, ízletesek. Nem könnyű választani, mert az ember
legszívesebben mindegyikbe belekóstolna.
Mi végül egy brownie alapra helyezett
mangó-mousse tortát ettünk
valamint egy karamellás ízekre épített minipohár-desszertet.
Italt nem kértünk, de a fiatal, kedves és külsőre is igencsak megnyerő pultos
hölgy két kis pohár vizet varázsolt az asztalunkra, ez minden szempontból jól
esett.
A Helló Sárinak erénye az árszabás is, mely jócskán alatta marad a hasonló
filozófiájú és teljesítményű cukrászdákénak, ezek a könnyed, franciás, többnyire
csoki- és gyümölcsmousse-okra alapozó cukrászdák jellemzően 700 és 1000 forint
közé lövik be alkotásaik darabárát, itt a legjellemzőbb díjszabás 550 ft volt.
A Hello Sári! üde színfolt a Ferencvárosban, olyan hely, ahol az ember
keresve sem talál hibát. Sok sikert kívánunk nekik!
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése