2016. április 10., vasárnap

A 25 legjobb budapesti söröző – szubjektív toplista
Két esztendeje, hogy összeállítottam a legjobb 20 budapesti söröző listáját. Hála a Fennvalónak, no meg a vállalkozó kedvű sörrajongóknak és üzletembereknek, azóta annyi jó hely nyílt, hogy lehetetlen belepréselni egy 20-as listába minden jó helyet. Érdemes visszagondolni arra, hogy a Dining Guide TOP 100 kulináris kaland 2011-es kiadványában a sör nem is kapott helyet, a 2012-esben a legjobb tíz között szerepelt a sör szempontjából semmi izgalmat nem nyújtó Paulaner sörház és a Kaltenberg söröző, ahol az egyetlen erény, hogy helyben főzik a sört, de érdemi választékot nem nyújtanak. A lista izgalmasabb helyei a Skanzent leszámítva a cseh sörözők. Ehhez képest ma csak a magyar kézműves sörökre összpontosító vagy azoknak komoly választékát kínáló helyek száma több tucat. S akkor ugyebár érdemes még felvenni a listára a cseh és a belga sörözőket.
Úgy döntöttem, összeállítok egy ötvenes listát, de mire azzal megleszek, lehet, hogy pár hét is eltelik. Úgyhogy átemelve innen-onnan korábbi értékeléseimet s azokat aktualizálva összeállítottam a kedvenc 25 söröző listáját. Ebben jelentős szempont a sörválaszték és minőség, de fontos elem a hangulat, a kiszolgálás is. Az árakat nem említem, mert a legtöbb helyen reálisak árak, értékarányosak a sörök.


1.      Wunder Sörművek (VI. ker., Zichy Jenő u. 41.)Ez a hely kedvencemmé avanzsált az elmúlt hónapokban. Két ízben is beengedtek zárás után, s nem kényszeredetten, hanem kedvesen. A beltér nagyon hangulatos, a zene jellemzően igényes, van 16 sörcsap, rajtul zömmel magyar kézműves sörök, komoly töményválaszték, s még vagy 40 sör palackban. Talán kevesebb, ezt még nem értünk rá számba venni, mert mindig a csapról rendelünk. Azon ritka helyek egyike, ahova visszajárok s ez még jó ideig így lesz. Ha jól értettem, akkor a Jászapátiban működő Lados sörfőzde érdekeltségébe tartozik  a hely.

2.      Green Sheep (IX ker, Erkel u 11.)


A Green Sheep az ex-Sörspecialista, ex-Legendás Utassy Rolandnak a kocsmája, aki az utóbbi időben a Beerfort söröket készíti. A nyitás óta egyszer voltunk itt, nagyon jó élmény volt, a kiszolgálás kifogástalan, kedves, közvetlen, kommunikatív, a beltér megnyerő, lezser. A sörválaszték lenyűgöző, vannak szép számmal különlegességek is, ott vannak a legjobb nevek, legizgalmasabb sörök. Az árak barátságosak. Visszavágyunk.

3.      Csak a jó sör! (VII ker, Kertész u 42-44.)


Kővári Gergő sörözőként is működő sörszaküzlete a maga páratlan sörválasztékával úgyszólván mindent visz. Ráadásul a helyben fogyasztott sörökre nincs felár. A hangulat ízlés dolga, kissé szedett-vedett, mi minden esetre szeretjük. Amerre nézünk minőségi sörök palackjai tele vagy üresen, dekorációképpen. Gergő nem az a klasszikus vendéglátó, kissé morózus, egyszer mosolyogni is láttam. Kissé bátortalanul, de ugyanakkor vitathatatlanul.
Ha egyetlen helyre járhatnék Budapesten, vagy bárhol, ahol épp huzamosan tartózkodom vagy rendszeresen megfordulok, akkor ez lenne az. Ide betérni megfelelő sörválasztás esetén felér egy sörszakértői továbbképzéssel. IPA-k garmada, köztük single hop IPA-k és 6 különleges sör csapon.
Gyenge pontja, hogy aránylag kevés magyar sört tartanak, kevés a hely és 21 órakor bezárnak.

4.      Legfelső beeróság (VII. ker., Dohány u.)


A Legfelső Beeróság nevű helyen két ízben voltam. A helynek a hangulata egyedi, élvezhető, kár, hogy a zene nincs jól megválasztva. Egy kellemes jazz vagy blues sokkal inkább illene a sör-ínyenc hangulathoz, mint az a mai ehetetlen fogyaszthatatlan tingli-tangli, amit hallgathattunk. A kiszolgálás kedves, igyekvő, de a kis hölgy a sörök megismerésének az elején tart egyelőre. Másodszor a tulajdonossal is szót váltottam, ő nem meglepő módon nagyon témában van. A magyar kézműves sörválaszték lenyűgöző, azt hiszem egyedülálló. Van vagy 20 csapjuk és még vagy 70 sörük. Méltóak a nevükre.

5.      Hopaholic (VII. ker., Akácfa u.)


Ez is egy olyan hely, ahová a nyitás óta visszajárok, eddig négyszer is ittam itt. Kővári Gergő sörözője, csakhogy itt mindig van hely, mert három szint is a vendégek rendelkezésére áll, a sörválaszték igen szép, bár nem akkora, mint az anyaintézményben. A beltér igényes, hangulatos, a pincét szeretjük a legjobban.

6.      Élesztő (IX ker, Tűzoltó u.)


A sörforradalom alapintézménye, az ősforrás. Van vagy 20 sörcsap, továbbá a komplexumon belül nyílt étkezde, kávézó, sörkoktélbár.  A zene nem a mi világunk, a beltér itt is hangulatos.

7.      Különleges sörök boltja (XIII. ker.,  Hegedüs Gyula u.)


A Csak a Jó sörök! után itt a legszélesebb a választék a palackos sörök terén, 20% felárat kell fizetni, ha helyben isszuk meg. Két-három sör van csapon, ezek számomra többnyire érdektelenek voltak. A szedett-vedettség itt még nagyobb, mind Kővári Gergő sörözőjében, de mint említettem, kis sörtesztelő csapatunkat ez cseppet sem zavarja, sőt, inkább egyfajta otthonosságként érzékeljük.

8.      Marionett (V. ker., Apáczai Csere János u.)


Vannak helyek, melyek egyből megnyernek, ezek közé tartozik a Marionette, mely a magyar kézműves sörök megismertetésére vállalkozott egy igen jó helyen, a Mariott szálló épületében. A dizájn, hangulatos, jól kitalált, vagy 15 sörcsapból folyik az igényes nedű. A csapos nem sokkal a nyitás után, tavaly ősszel, ottjártam idején nem fogja még a témát, de ott volt kéznél az üzletvezető, aki örömmel mesélt a helyről és terveikről. Annak dacára, hogy a hely pozicionáltsága nem mindennapi, az árak nincsenek elszállva, a söröket pedig kis mennyiségben is pohárba töltik.

9.      Neked csak Dezső (VII. ker., Dohány u.)
A hely annak dacára, hogy fél kilométeres körzetében annyi a kocsma, mint lyuk a sajtban, tele volt, nem is kaptunk helyet, álldogálnunk kellett a pultnál, amíg ürült egy asztal. Remek söröket tartanak ezek közül próbáltunk ki kettőt, mindkettő megelégedésünkre szolgált. Vannak ételek is, a beltér hangulatos, a kiszolgálás is kedves.

10.  Hunyadi lakásbisztró (I. ker., Hunyadi u.)


A Hunyadi lakásbisztró remek hely: megejtően hangulatos a beltere, otthonos, barátságos, meghitt, akárcsak a terasza az I. kerület zöldövezetében.  Csapon kitűnő sörök, bennfennteseknek való kínálat. Palackban is izgalmas tételek megfizethető áron. Kínálnak néhány fogást is a sörök mellé. Mi málnás búzasört és gyömbéres árpasört ittunk a sörfőzés két mesterétől. Jót beszélgettünk a tulajjal is, aki Bakancslistás pólóban szolgál ki, külön szépsége a dolognak, hogy Róth Zoltán Bakancslista sorozatának címkéjén a komló helyén a söröző neve olvasható, pontosabban az, hogy Lakásbisztró. Nem véletlen, hogy több jelentős kézműves söreseménynek biztosított már helyszínt a söröző. Ide biztosan visszatérünk még.

11.  Macska (VIII. ker., Bérkocsis u.)


A Macska volt az év egyik felfedezése számomra. Rendszeresen megfordulok arrafelé, de jellemzően déltájban, a Macska meg, mint megtudtam, 16 órakor nyit. Egyedi hangulatú otthonos, barátságos hely, kedves, felkészült kiszolgálással, baráti árakkal és ami nekünk legalábbis fontos: hangulatos, fogyasztható, színvonalas zenével. Két sörkülönlegesség volt csapon a Honey Rasta egy csodálatos IPA, amit mint mondták Kővári Gergő receptje alapján főztek az ecseriek, ez katartikus élmény volt, mint a nap első IPÁja általában, a másik a Hübrisz Halál nevű söre volt, ami nem annyira fenyegető ízében, illatában, mint a neve. A palackos sörválaszték is remek, tartják például a Gólem serfőzde három sörét (Sötét Bunkó, Repeta, Enigma) baráti áron. Kínálnak pár ételt is, mi egy pita tálat kértünk, amin volt egy chutney, babkrém és humusz. Mellé kaptunk olívaolajat – jó minőségűt – és balzsamecetet, mert a pita kenyér és a kencék mellett volt egy kis saláta is. Nagyon jól éreztük itt magunkat, megyünk még.

12.  Kandalló (VII. ker., Kertész u.)


A Kandalló nem elsősorban söröző, annál sokkal több. Nevezzük gasztrokocsmának. Remek beltér, kiváló dizájn, igényes ételek, 9 sör csapolva, jó pár palackban is. Nem véletlen, hogy sok toplistán szerepelnek.

13.  IF kávézó (IX. ker., Ráday u.)


Kellemes hangulatú, bíztató ételválasztékot tartó kávézó. Sajnos már jóllakottan tértünk be, így csak desszertet ettünk, az korrekt volt. A sörválaszték impozáns, itt ittunk először Tuck barátot csapolva és Napalmot. Jazz koncerteket is tartanak itt.

14.  Bölcső (XI ker.)


A Bölcső volt az egyik legjobb élményem 2014 késő tavaszán vagy kora nyarán. Volánnál ültem, de ez nem akadályozott meg, abban hogy vásároljak hazavitelre egy cseh sört, s hogy egyek egy helyben készített pácolt camembert (hermelin néven népszerű cseh sörkorcsolya). Pontosabban, hogy megkezdjem a fogyasztását, mert úgy döntöttem, viszek belőle haza is. Mondtam is a pultos srácnak, aki egyben üzemeltető is, hogy örülnék, ha be tudná csomagolni. Némi gondolkodás után azt mondta: “vidd el ebben a cserépedélyben, ez lessz a garancia rá, hogy visszajössz. S így is lett. Igaz, hogy közben eltelt vagy háromnegyed év, de hát ilyen az élet, vagy nem volt arra utam, vagy épp otthon felejtettem a kis kerámia-tégelyt. Tavaly januárban az év első szubsztanciális kocsmaturnéja alkalmával minden összejött, az is, hogy nyugodt körülmények között, asztalnál megigyunk egy-egy pohár jó sört. Ha jól emlékszem csapon csak már ismert – egyébként kiváló – sörök voltak, így egy még nem kóstolt cseh sört vettünk turnétársammal s azt osztottuk el. Remek hely ez, mindenkinek jó szívvel ajánlom.

15.  Bestia (V. ker., Szent István tér)


A Bestia kemény 11 ponttal bír a Gault Millau kalauzban, ami azért egy kézműves sörökre alapozó szórakozóhely esetében egyáltalán nem jellemző. Sajnos a konyhájukat nem volt alkalmam kipróbálni, vélhetőleg nem is volt már semmi érdemleges konyha éjfél után, amikor beestünk az ajtón, de ha lett volna, akkor sem kértünk volna semmit, mert az a zene címszó alatt sugárzott borzalmas zaj, ami szólt, aktivizálta a menekülési ösztöneinket. Úgyhogy, ha már ott voltunk kértünk egy-egy pohár kézműves sört, már nem tudom mit, de IPA volt és nagyon jó - a sörválaszték impozáns – megittuk hamar és odébbálltunk. Ezzel együtt előkelő a helyezés, mert délben vélhetően minden békésebb s azért az a 11 GM pontot is érdemes figyelembe venni.

16.  Matróz kocsma söntése (I. ker., Bem rkp.)
Érdekes, hogy amikor a budapesti Matróz kocsmában voltam, az ételkínálat elvonta a figyelmem arról, hogy ez Magyarország egyik legszebb sörválasztékát felvonultató hely. (Már persze, ha itt ugyananyi sört kínálnak, mint a szomszédban, mert ez sem biztos, nem néztem utána.) Szerencsére a minap beleakadtunk a Bem rakparton egy kicsivel odébb működő egységükbe, mely a „Matróz kocsma söntése” nevet viseli, itt nincsenek ételek, vannak viszont sörök, száznál is több üveges és vagy 20 féle sör csapon, beleértve igen komoly belga sörkülönlegességeket. A palackos választékban IPA sörök is vannak, az Indiai Pale Ale irányzat egyelőre tartja magát, talán ki lehet jelenteni, hogy ezt a stílust kedveli a legtöbb sörínyenc. Jómagam biztosan. Egyedül lévén, csak egy pohár Busht ittam, 790 forint volt 3 deci, ez olcsóbb, mint Brüsszelben, egyébként a palackos is olcsóbb a szintén a céghez tartozó Belga Sörök Házában, mint a brüsszeli szaküzletekben.

17.  Hopfanatic (VII. ker., Hunyadi tér)


Kiss Tamás zseniális sörmester brewpubja. Hopfanatic sörök, kézműves italok és ételek, a falfestés olyan, mint a címkék: rettenetes. De elviseli az ember a csúcssörök kedvéért. Jó zene szokott lenni.

18.  Jónás sörház (IX. ker., Bálna)


Ritka jó hangulatú brewpub a Bálnában. Itt ittam először Tántorgó ParIPÁt és Sötét Bunkót. Volt Távoli Galaxis is csapon. A Dunakanyar IPÁ-t is kóstoltunk először. Kiszolgálás kedves, atmoszféra remek, sörök kiválóak.

19.  Monyó söröző (IX ker., Kálvin tér)


A Monyó most sem hangulatosabb, mint tíz éve, amikor egy átlagos kocsma volt, viszont az azonos nevű sörfőzde brewpubjaként a legizgalmasabb helyek egyike. A magyar kézműves palackos sörválaszték egyedülálló volt, majd lecsökkent.

20.  Pirítós (VII. ker., Kazinczy u.)


A Pirítós alaphelye a kézműves sörök rajongóinak, már 2012-ben (!), a sörforradalom fellendülésekor előtt javában működött. A Kaltenecker nevű remek rozsnyói sörfőzde egyfajta bemutatóüzlete. Nem meglepő módon Kaltenecker sörök vannak csapon, de nem minden, ami az itallapon szerepel, mi tavalyi látogatásunk alkalmával megjártuk kissé, mert kiválasztottunk kettőt, aztán egyik sem volt, de sebaj, kértünk mást, itt nem lehet nagyot tévedni, mert minden sör jó. Kínálnak sörkorcsolyákat is.

21.  Legenda, (VII. ker., Király u.)


A Legenda sörfőzde Belvároshoz közelebb eső sörözője, a főzde sörei nagy választékban és egyéb érdekességek (pl .Brewdog). A kiszolgálástól nem voltam oda, barátságtalannak nem mondám, de kedvesnek még kevésbé. Az atmoszféra megnyerő, akad egy két tetszetős bútordarab, s egyébként szeretjük a boltíves pincehelységeket.
Ottjártam idején kb. fél éve még nem tartottak sörkorcsolyát.

22.  Legenda, (XVI. ker., Legenda utca/Szlovák út sarok)


A Legenda valódi brew pubja. A magamfajta tekintélytisztelő sörrajongót izgalom fogja el, amikor belép abba a kocsmába, mely mellett főzik a sok esetben áhítattal kortyolt nedűket. A csapon levő sörválaszték pazar, nem emlékszem 100% de nagyjából így nézett ki: Folyékony kenyér, Brutal Bitter, Tántorgó Paripa, Jokerface, Pokerface. És még vagy 3, mint utóbb kiderült, ugyanis van még pár csap mely nincs szem előtt. Legutóbb csapolták a zseniális Snake Bite-ot is, ami egyből a kedvenceim közé emelkedett.
Vagyis egyik IPA veri le a másikat. A kiszolgálás kedves és közvetlen.

23.  Legenda Center, (XVI. ker, Kövirózsa u.)


A Gault Millau kalauz bemutatójának napján jártunk itt elővigyázatosak voltunk, felhívtuk őket. Annál is inkább, hogy már 22 óra elmúlt, mire oda jutottunk, hogy célba vegyük a kocsmát. Bíztattak, hogy 23 óráig nyitva vannak.
Meg is érkeztünk, nagy örömünkre ott volt a tulajdonos, Kovács „Olasz” József is, akivel percek kérdése volt barátságot kötni, az est közös éneklésbe és gitározásba torkollott. Piramis, Edda, P.Mobil és hasonlók voltak műsoron, annál is inkább, hogy társaságunk 68-69-es születésű emberekből állt, a tulaj meg 66-os. 10    csap van itt, igen, tíz csap, mindegyikből Legenda sör folyik.A palackos választék sem kutya.

24.  Csupor Pub (VI. ker.)


Csupor Márton nevével először a „Jónás a Bálnában” nevő kézműves sörözőben találkoztam pár éve, nem sokkal nyitás után, ahol a „Tántorgó paripa” nevű söre egyenesen lenyűgözött. Amikor másodszor vásároltam a tételből a Legenda söröző Szlovák úti egységében (ott készül e kiváló sör bérfőzésben) maga az ifjú mester is épp beugrott valamiért, örvendtem, hogy kezet szoríthattam Vele. Tavaly az  év vége felé egy kedves jóbarátom azzal lepett meg egy borkóstoló után, hogy ideiglenes lakhelyünktől pár lépésnyire van a nemrég nyitott Csupor pub. Nem kellett sokat bíztatni, ahhoz, hogy azon frissiben célba vegyük e jeles kocsmát. Éjfél után járt az idő attól féltünk zárva lesz. De nem. A pöttöm kis hely galériázott, a dekorációt lehetne még fejleszteni, de így is szerettük. Főleg (vagy tán kizárólag?) Csupor söröket lehet inni, mi megkóstoltuk a Warrior sorozatot (3 db), a Wheatathatatlant csapról, „átismételtük” a Bunny Hop aromáit s megvettünk egy sört, amit nem ismertem, most sem ugrik be a neve, ezt az utcán kortyoltuk a Bestia felé menet.

25.   Rízmajer (Csepel)


Igazi jó kocsma, terasszal, tágas beltérrel, népes közönséggel és a Rízmajer főzde saját söreivel. Ezek közül mindegyik üti a mércét, a búza meg a Cingulus fekete egyenesen kiemelkedő. Van zsíroskenyér 100 ftért, meg helyben készült hamburger és kenyérlángos. Mi egy kolbászos kenyérlángost kértünk.
A tejfel ipari volt rajta, ennek megfelelően kissé túrósodott, de összességében finom volt s remekül kísérte a három sörünket. (búza, kukorica, árpa) Megyünk még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Címkék

100 legjobb kulináris kaland (2) 2014 (1) 2014 legjobb éttermi élményei (1) 2015 legjobb élményei (2) 2016 (1) 21 (1) 21 - a magyar vendéglő (1) 5-ös halászcsárda (1) 67 (2) 67 étterem (1) 7x7 (1) 90 fok (1) A Főzés tudománya (1) A Gazdánál (1) A Hentes konyhája (2) A Konyha (1) A Konyha - Madách tér (1) A konyhafőnök (1) A legjobb 25 budapesti söröző (1) A magyar bortermelő lelkialkata (1) A Séf utcája (2) A Szász Hordója (1) A Táble (1) A tökéletesség nyomában (1) a vidék legjobb sörözői (1) A38 (1) Absolut Pho (1) Acapulco (1) Ádám Csaba (2) Ádám József (1) Adamovich Károly (1) Afrikai büfé (1) afrikai harcsa (1) ájult imám (1) Akasztó (1) Akasztói (1) Akasztói halascsárda (5) Alabárdos (2) Alabárdos vendéglő (1) Alessandro Arena (1) Alessio (1) Alexandra kalauz (5) Alföld (1) Algyő (1) Algyői (1) Algyői halászcsárda (2) Alkonyi László (13) All About Street Food (1) all you can eat (1) Allegria (2) Almárium (1) Almárium bisztró (1) Alte post (1) Alulu (1) Amarillo (1) Ancora (1) Andante (1) Angry Leprechaun Pub (1) Anonym pince (1) Anonymus (1) Anthony Bourdain (2) Antré étterem (1) Anyám tyúkjai (1) Anyukám mondta (5) Apátfalva (1) Apetit bisztró (1) Apetito (1) Apor pizzázó (1) Apponyi kastélyszálló (1) Apropó (1) Aquarium (1) Arad (30) Arad-hegyalja (1) Aradi Büfé (2) Arany Kaviár (4) Aranyhal (1) Aranykereszt (2) Aranyszarvas (2) art street food (1) Artesano (1) Árvay (1) Árvay János (2) Asia Gourmet Kínai Étterem (1) Astoria (1) aszú (2) Aszú étterem (1) Atakám bisztró (2) Áts Károly (2) Avocado (1) Ázsia fűszerbolt (1) ázsiai konyha (2) B Terv (1) B8 (1) Ba Bar (1) Babel (9) Bacchus (1) Badacsony (1) Bagatelle étterem (1) Bagolykő (2) Baja (5) bajai halászlé (6) Bajzát Attila (1) BAK Hütte (1) Bakancslista II (1) Bakancslista III (1) Balaton (4) Balatonföldvár (1) Balatonfüred (1) Baldaszti's Grand (4) Baldaszti's Kitchen (2) Balga pince (2) Bálint Zoltán (1) Balkezes (1) Balla Géza (19) Baltazár (4) Bálványos (1) Bandidos (2) Bandula (1) BaoBao (2) Bar Centro (1) Baracca (4) Baracsi (1) Baracsi halászcsárda (1) Bárdos Sarolta (3) Baricska csárda (2) Barnabás testvér (1) Barta Károly (1) Barta pice (1) Barta Pince (1) Basa fogadó (2) Basilicus pincészet (1) Bassment (1) Bástya (2) Bástya vendéglő (1) Bécsi söröző (1) Bécsi szelet vendéglő (1) Beefstro (1) Beer Co. (1) Beer Heaven (1) Beer-Bear (1) Beeráló (1) Békéscsaba (8) Békéscsabai Kolbászfesztivál (1) Békésszentandrás (3) Békésszentandrási Kézműves serfőzde (1) Beköszöntő (1) belga sörök (1) Bella Napoli (1) bélszín (1) Béltek (1) Belly food (1) Benedek Péter (3) Benedek pince (1) Benkő Zoltán (2) Berarescu (1) Bernát Dániel (1) Bernáth József (1) Best Burger In Town (1) best buy (1) Beszálló (1) Beszterce (1) Bezdán (1) BGB (1) Biatorbágy (1) Bibliotheka (2) Bierhaus (1) Bigfoot (1) bikavér (1) Bikavér Borbár (1) Birka csárda (4) Birkás borház (1) Bíró Lajos (5) Bistorant (4) Bistro 1568 (2) Bistro Cochon (1) bisztró (5) Bittera Dóra (4) Bitterfly (1) bivalymozzarella (1) Bivalyos (1) Black Bull Pub (1) Black Cab Burger (2) Blöff (1) Bocelli pizzeria (1) Bock (6) Bock bisztró (10) Bock József (4) Bocuse d'Or (2) Boda kisvendéglő (1) Bodega (2) Bodor (1) Bodri halásztanya (1) Bodri pince (1) Bodza bár (1) bogrács (2) Bohémia (2) bolognai szósz (1) Bolyki János (3) Bookta (1) Bor (43) borászat (1) Borászok borásza (1) borbár (10) Borbarát (1) Borbély Tamás (3) Borbíróság (2) Borbistro (1) Borbisztró (1) Bori Mami (1) Borjour Magnum (2) borjúmáj (1) borjúmáj cideres-mustáros mártással (1) Borkalauz (2) Borkonyha (6) borkóstoló (38) Borlabor (2) Bormúzeum (1) Borműhely (1) borozó (7) borozók (1) borral főzni (1) Bors (1) Bors gasztrobár (3) borsátor (2) borszaküzlet (1) Bortársaság (1) Bortér (1) borturizmus (1) Borzont (1) Bott Frigyes (6) Bott Judit (2) Bozóky (1) Bölcső Bar and Food (3) Brandt Loli (1) Brassó (2) Breitenbach pince (2) brew pub (2) brew-pub (2) bridge (1) Brill (2) Brill bisztró (13) Brill csárda (3) Brothers Steak House (1) Brum brum (1) Brunner (1) Bruno és Bruno (1) Brutal bitter (2) Bubba's Water Grill (1) Buda Gourmet Bistro (1) Budai Gourmet (3) Budakalász (1) Budakeszi (1) Budaőrs (1) Budaőrsi Halpiac (2) Budapest (226) Budapest bisztró (1) Buday Péter (1) Buddha bár (1) Buddha Original (1) Buja disznó(k) (1) Bujdosó pince (2) Bujdosó Székely (1) Bujole (2) Bulgakov (1) Burger and Love (2) Burger Market (1) burger-kritika (1) Burke (1) Business bistro (1) Bussay László (2) Búsuló Juhász (1) Butter (1) büfé (1) Bűvös szakács (2) Cabinet de vin (2) Café 57 (1) Café Bouchon (1) Café Déryné (2) Café Erté (1) Café La Terra (1) Café Manuel Spazio (3) Café Pierrot (5) Café Ponyvaregény (1) Café Provance (1) Camelot (1) Caroussel by Chios (1) Carpaccio (2) Carrousel by Chios (1) Caruso (2) Casa Antinori (2) Casa Bunicii (1) Centrál kávéház (2) cevich (1) Chardonnay (1) Chateau Visz (2) Chef Café (1) Chef! (1) Chianti (2) CineCittá (1) Cirmi (1) Clock pub (1) Club 30 (1) Code7 (2) Colonello (1) Côme de Chérisey (1) Cool Tour Café (1) Copita tapas bár (1) Corinthia Grand Hotel (2) Corner pub (1) Corona da Lorenzo (1) Costes (14) Costes Downtown (2) cukrászda (15) cukrászda-kritika (14) Culinaris (3) Curry House (2) Curtea Berarilor (1) Czifra csárda (1) Czifray (2) Csak a jó sör (5) Csak a jó sörök (2) Csákvár (1) Csalogány 26 (6) Csalogány26 (6) csárda (9) Csárda a Horgonyhoz (1) csárdakritika (2) Csarnóta (1) Csávossy György (1) Cseh János (1) cseh sörök (1) Csendes M. (1) Csepp a tengerben (1) Cseri pince (1) Csernyik Pince (1) Cserpes István (1) Cserszegtomaj (1) Cserszegtomaji halászcsárda (2) Csiga Café (1) csíki sör (1) Csíkrákos (1) Csíkszentdomokos (1) Csíkszereda (9) Csillagánizs (1) Csillaghegyi megálló (1) Csizmadia András (1) csobánkai sörfőzde (1) csokoládémanufaktúra (1) Csongrádi Csaba (2) Csontos György (1) Csopak (2) Csordás Fodor borház (2) csúcs hot dog (1) Csukás Balázs (1) Csuta cukrászda (1) Da Mario (2) Da Pino (2) Damniczki (1) Damniczki András (1) Damniczki cukrászda (1) Dang Mouoi (1) Dang Muoi (1) Dario Checchini (1) Debrecen (4) Deck bistro (1) Dél-Balaton (3) delikát (1) délszláv grill (1) Demeter - Apropo (1) Demeter Csaba (8) Demeter Endre (1) Demetervin (2) Demokrata (1) Dereszla (1) Déryné (1) Deszk (2) desszert (1) Desszert Neked (2) desszert.eu (1) Dettó bisztró (2) Dibonis (1) dim sum (1) Dimenzió borászat (1) Dining Guide (12) Dió (1) Diósd (1) dip (1) Disznókő pincészet (1) Divine - Delicia (1) DiVino (1) Dob 3 (1) Doblo (1) Dokk büfé (2) Dóm tér (1) Domaszék (2) Dózsa étterem és panzió (2) dödölle (1) Dr. Csizmadia András (1) Duginics vendéglő (1) Dugonics vendéglő (1) Dula Bence (8) Duna Döner (1) Duna Garden (1) Dunaföldvár (1) Dunagyöngye halászcsárda (1) Dunaújváros (1) Dúzsi (1) Dúzsi Tamás (14) Dzzs! (1) ebédmenű (2) Ebes (1) Éden pálinkaház (1) Eger (12) Egerszalók (1) Egri Bikavér (1) Egri Csillag (1) Egy-Kettő (1) Egykettő (1) Elemózsia (2) Élesztő (1) Eleven (1) Elite Wines (1) Első Mádi Borház (2) Ema del Mar (1) EMI (1) EMI tábor (2) Émile (1) Emlékpont (1) Encs (1) Enigma Kinetic Steam Punk Café (1) Enoteca (5) Enoteca de Savoya (1) Érd (1) Erdély (3) erdélyi ételek (11) erdélyi gasztronómia (1) Erdélyi Napló (2) Érsekcsanádi Halászcsárda (2) ÉS bisztró (2) Esca (1) Esca stúdióétterem (1) Eszterbauer (1) Eszterbauer János (4) Esztergom (4) etnikai vendéglők (1) étterem (418) étteremkritika (426) Éttermek (3) Etyek (1) Etyeki piknik (1) Etyeki pincefesztivál (1) Euphoria biergarten (1) Év borásza (2) Év bortermelője (2) Ezüstponty vendéglő (1) fajitas (1) falatozó (1) Fannicika pho bár (1) Fantázia lángossütő (1) Farkas Diána (1) fasírt (1) Fasor vendéglő (1) Faszaládé (1) Fat Mo (1) Fatál (1) Fatányéros (1) Fausto (3) Fehér Gábor (2) Fehérszarvas vendéglő (1) Fehértói (1) Fehértói Halászcsárda (5) Feke Zoltán (1) Fekete Antonió (1) Fekete Arany Klub (1) Fekete Béla (5) Fekete Bika (1) fekete kagyló (1) Fekete Korsó (1) Fekete Oszkár (3) Felsőbánya (1) Fennsík mártás (1) Ferran Adria (1) Fertőrákos (1) festett tőkehal (1) Figula Mihály (2) Filoxéra (1) fine dining (2) Finomító Kantin (3) Fióka (1) First sörfőzde (1) First söröző (1) Fischer borház (1) fish and chips (3) Flying Bird Tea House (1) fokhagymás csuka (1) Font (1) Font pince (5) Food Revolution (1) Fork - The Restaurant (1) Fortuna (2) Fortuna étterem (1) Fóti Sörfőzde (3) Fóti Zwickl (1) Fölföldi Béla (1) főtt tojás (1) Főzdefesztivál (3) főző-show (1) főzzünk maradékokból (3) Fragment (2) Frank Sándor (2) Frank Zappa (1) Franz Weninger (1) Frei kávézó (2) Frey (1) Fricska (2) Fricska gasztropub (4) Frittmann (2) Frittmann János (2) fröccs (2) Fröccsterasz (1) Fruska bisztró (1) Fuchsli (1) Fuji (1) Funky Pho (3) Furmint Február (4) Fusion (2) fúzió (1) Füleky (1) Fülemüle (1) Fülemüle csárda (1) füstölt hal (2) Gabnai Csaba (3) Gábor Imre (1) Gál Attila (1) Gál Tibor (2) Galéria 12 (1) Gallay pince (1) Gálné Dignisz Éva (4) Gambrinus (2) Garabonciás (1) Garam mente (1) Garay János (1) Garibaldi bisztró (1) Garuda indonéz vendéglő (2) gasztro-forradalom (2) gasztro-kocsmák (1) gasztro-pub (1) gasztro-trendek (1) gasztro-vetélkedő (1) gasztroblogok (1) gasztrojazz (1) Gasztronómia 2012 (1) Gault Millau (10) Gault Millau 2014 (3) Gault Millau 2015 (1) Gault Millau 2016 (1) Gedeon söröző (2) Gekkó (1) Geönczeöl Attila (1) Gepárd és űrhajó (2) Gerbeaud (4) Gere Attila (7) Gere Mandula (5) Geszler (1) Gesztenyés étterem (1) Géza konyhája (1) Giardino (2) Gizi csárda (1) Goa Café (1) Gold bisztró (3) gomba (1) Gondűző (2) Gordon Ramsay (1) gourmet-bár (1) Grabanc IPA (1) Graf (2) gravlax (1) Graziano (1) Gresham (1) griilezett sütőtök (1) Grill to Chill (2) grillezés (1) Gróf Buttler (2) Gundel Károly (1) Gusteau (1) Gusteau élményműhely (2) Gusto (1) Gyenge Zsolt (1) Gyergyószentmiklós (2) Gyilkos tó étterem (1) Gyímesközéplok (1) Gyomaendrőd (1) gyoza (1) Gyöngyös (2) Gyöngyöspata (1) Gyöngyöstarján (1) Györgykovács Imre (3) Győrújbarát (1) Gyradiko (2) gyros (5) Gyula (15) Hadik kávéház (1) Hagya Márk (1) Hagyomány és evolúció (1) Hajdószoboszló (1) Hajdújárás (1) Halászbástya (1) Halászbástya étterem (2) Halászcsárda (4) halászlé (9) halbár (1) halbisztró (1) halétterem (3) Halkakas (2) Halmai Csaba (1) Halműhely (1) Halműhely 2.0 (1) halsütő (1) haltatár (1) haltepertő (10) halvendéglő (2) hamburger (15) hamisítás (1) Hamvas Béla (1) Hanoi Pho Bistro (1) Harcsafészek (1) Hargita-fürdő (2) Harmopan bisztró (1) Három Szív (1) Hathi (2) Hatolyka (1) Haxen bajor királyi sörház (2) Hazai kézműves finomságok (1) Házi/Állat (1) HB söröző (1) HBH söröző (1) Hedon (1) Hedon söröző (1) Hedonist restaurant (1) Hegedüs Kálmán (1) Hegedüs Péter (1) Hegybíró bora (1) Hegyeshalom (1) Hegyközszáldobágy (1) Hegyvidék üzletközpont (3) Heimann (2) Heimann Zoltán (3) Hello Sári! (1) Hellohal (2) Henry Belga Söröző (1) Hernyák Laci (2) Heston Blumenthal (2) hétköznapi déli menü (1) Hévíz (1) Hírös Napok (1) Hódmezővásárhely (3) Hodosi cukrászda (1) Hold utcai Vásárcsarnok (5) Holsten söröző az Oroszlánhoz (1) Hopfanatic (8) Hoppá (1) Hoptop (1) Horizont (1) Hortobágyi csárda (1) Horváth Csaba (1) Horváth Kisvendéglő (1) Horváth Tamás (1) hot dog luxuskivitelben (1) Hrabal (2) Hun tanya (1) húsgolyó (1) Huszár Krisztián (2) Ida néni (1) If (1) IF kávézó (2) ifj. Kamocsay Ákos (1) Igazi Csíki Sör (2) Igazi Olíva (1) Így főznek a borászok (1) Ikon (5) Ikon étterem (3) Il Chef (1) Il Padrino (1) Il Panificio Basilico (2) Imi bisztrója (3) Imola udvarház (2) In Vino Veritas (1) indiai (2) Indivino (1) Innio (3) Insieme (1) interjú (3) Intermezzo (1) ínyencbolt (3) IPA (1) Ipacs Szabó István (1) Irene (1) Isabel Legeron (2) István borház (1) ITee café (1) Jack's burger (2) Jackfall bormanufaktúra (1) Jalapeno (1) Jalecz Lajos (1) Jancis Robinson (1) Jani Lacikonyha (2) Janis Pub (1) Jánosiék (1) Járdovány (1) Jásdi István (1) Jazz bisztró (2) Jazz Café (1) Jekl Béla (3) Jetty Choco (1) Jobb mint otthon (1) Joel Robuchon (1) joghurtmártás (1) Johann Bruttler (1) John Bull Pub (1) John Mayall (1) John's Pub (1) Jókai bisztró (1) Jókai cukrászda (1) Jónás a bálnában (2) Jorgosz (1) Josper (1) Joy's Pub (1) Juhász Testvérek (1) Juhász Tibor (1) juhok (1) juhtúró (1) Jurta kocsma (1) K9 (1) Kaba Gábor (1) Kadarka (1) Kadarka borbár (2) Kaja tanya (2) Kakas vendéglő (1) Káli Art Inn (3) Kalmár Gergő (1) Kaló Imre (4) Kalocsa (1) Kalocsai Zoltán (1) Kaltenecker (1) Kanczler András (1) Kandalló (6) kannás bor (1) Kanpay Izakaya (2) Kapca bisztró (1) Kapu (1) Kárásztelek (1) Karner Gábor (6) Kárpátia (2) kártya (1) Kastély étterem (1) kávézó (2) kávézók (1) Kaviár (1) Kazinczy utca (1) Kecskemét (11) Kecskeméti csárda (1) Kecskeméti Krisztián (1) KEG Sörművház (1) Kéhli vendéglő (1) Kékfrankos étterem (1) Kelet (1) Kelly's Food (1) Kepi söröző (1) Kerekes Sándor (2) Kereskedőház (2) Kerkaborum (1) Kerkyara (1) Kerkyra (1) Kertvárosi kisvendéglő (1) keserű gomba (1) Keserű méz (1) Keszthely (1) Kézdivásárhely (4) kézműves bor (1) Kézműves Borok Háza (1) kézműves csokoládé (1) kézműves hamburger (5) Kézműves magyar ízek vására (1) kézműves sör (34) kézműves sörfőzde (1) kézműves söröző (1) kézművs söröző (1) KF (1) Kicsi San (1) KicsiZso (1) kifőzde (2) Kígyósi (2) kínai konyha (2) Kiosk (1) Kis magyar szakácskönyv (1) Kisbuda Gyöngye (1) Kiscuki (1) Kishúsom (1) Kisködmön (3) Kiskőrös (1) Kiskőrössy 2.0 (1) Kismaros (1) Kispiac (2) Kispipa (1) Kispityér vendéglő (1) Kiss Balázs (1) Kiss család (1) Kiss János (1) Kiss Tamás (1) Kissbende (2) Kistelek (1) Kistücsök (17) Kisvendéglő a Hargitához (4) Klassz bisztró (1) Klausenburger söröző (1) Klauzál téri vásárcsarnok (1) Knossos (1) KNRDY (1) Knyihár Mihály (1) Koccintó bár (1) Koch Csaba (1) kocsma (57) kocsmakritika (59) Kogart (1) kolbász (3) Kolonics (1) Kolonics Károly (2) Kolorbár (1) Kolozsvár (9) Kolozsvár legjobb éttermei (4) Komachi (1) Komló és tehén (1) kommunikáció (1) Kondorosi csárda (1) Konyári János (14) Kopár (2) Kopaszi gát (1) Korall (1) Korhely Daloda és Faloda (1) korhelyleves (2) Koriander vendéglő (1) Korona étterem (2) Korzó étterem (1) Korzó Pub (1) Kovács Adorján (1) Kovács Kristóf (1) Kovács László (1) Kovács Nimród (1) Kovács Sándor (1) Könyvbár (2) könyvbemutató (1) Köpcös (2) Kőszeg (1) Kővári Gergő (2) Köz'Pont (1) középkori vendéglő (1) Központ bisztró (1) kraft sör (4) kraft sörfesztivál (1) Kreinbacher (3) Kristinus borház (1) Krizia (1) Krúdy Gyula (1) Kukorica csárda (1) Kulináris charta (2) kultúrkocsma (2) Kupak (3) Küküllő söröző (1) külhoni (1) Különleges sörök boltja (3) Külvárosi kávéház (2) Kürti István (1) Kürtös ételbár (1) Kürtős kalács (1) Kvassay Levente (1) Kyoto (2) Kyros (1) Kyros Gyros (2) L'Enoteca (1) La Calul Alb (1) La Delizia (1) La Piazetta (1) La Strada (1) La Vela (1) Labor bistro (1) Laci csárda (1) LaciKonyha (8) LaciPecsenye (1) Laczkó Ottó (1) Lakatos Műhely (1) Lakitelek (2) lampredotto (1) Lánchíd söröző (1) Lángos (2) Larus (1) Larus központ (1) Látóképi Csárda (2) Laurus (2) lazac (2) Le Bourbon (1) Le Meridien (1) Le Petit bistrot (1) lecsó (1) Léder Zoltán (2) Legenda sörfőzde (5) Legenda söröző (1) Legfelső Beeróság (1) Legjobb budapesti sörözők (1) Legjobb halászcsárdák (1) legjobb hamburgerezők (3) Legjobb magyar kézműves sörök (2) Légli Géza (1) Légli Ottó (5) legrosszabb hamburgerezők (1) Léhűtő (2) Lelovits Tamás (1) Lénárd András (2) lengyel tojás (1) Lera's Food (1) Leves (2) liba (1) Libamájfesztivál (2) Libanoni étterem (1) Lido étterem (1) Liget vendéglő (1) Linbrunn (2) Liquor store (1) Litauszki Zsolt (2) Lithauszki (2) Lithauszki Zsolt (2) Little John (1) Livada (2) Locanda del Corso (2) Loja étterem (1) Lolita desserts (1) Losonci Bálint (4) Losonci tér (1) Lou lou (1) Loulou (2) Lőrincz György (3) Lőrincz György séf (1) Lövőház utca (1) Ludányi András (5) Ludwig - Mentesi (1) Luka Enikő (1) Lunchbox (2) luxuskocsma (1) Macsinka János (1) Macska kávéház (1) Mád (2) Madame Noi (1) Made In China (1) Mádi Kör (1) Mádi Kúria (1) Mádi Udvarház (2) Magnifico (1) magyar bor (1) Magyar Borakadémia (3) Magyar Borok Háza (1) magyar csárdák (1) magyar kézműves sörök (14) magyar street food (2) Magyarország (1) Magyarság Háza Kávézó (1) Majoros birtok (1) Majtényi Présház (3) Mák (7) Mák bisztró (6) Makó (3) Mákvirág Pince (1) Maláta (1) Malatinszky (1) Malatinszky borterasz (1) Malatinszky Csaba (1) Maligán (5) Malom étterem (1) Mandarin (1) Mandula (2) mangalicakolbász (1) Mango (1) Manna (1) Mannatural (1) Manuel étterem (1) maradékfelhasználás (1) Marco Pierre White (1) Márga bisztró (1) Márgál (2) Margit utca 9 (1) Marosvásárhely (4) mártogatós (1) Marton nap (1) márványsajt (1) Massimo (2) Maszek (1) Mátészalka (1) Mátrai Tőkések (1) Matrjoska (1) Matrjoska bisztró (2) Maul pince (1) Maurer Oszkár (7) Maurus (1) Mauthner Zsófia (1) Mautner Zsófia (1) Meat Boutique (1) Meat Busters (1) Meatic (3) Meatology 2.0 (1) medvehagyma (1) Melecsky Tibor (1) Ménes (4) Ménesi borvidék (1) menta (1) Menta terasz (1) Mercy étterem (1) Merfelsz pince (2) Merlot étterem (1) Mészár-steak (1) Mészáros Gabriella (7) Mészáros Pál (3) Metro (1) Metzger László (2) Mézeskalácsosház (1) Mezőzombor (1) MGE (7) MGM Bástya étterem (1) Michel Rocha Vieira (1) Michelangelo (1) michelin csillag (6) Micul San (1) Mihályi desszertszalon (1) Mihályi László (1) Miklós Csabi (3) miklóscsabi (2) Miles Davis (1) Milky Way (1) Millenium Da Pippo (1) Millenium Pub (1) Mini (1) Miskolc (1) Misto (2) MNGSZ (1) Módszertani kabinet (1) Mogyorósi Gábor (1) Mohács (1) Mohácsi halászcsárda (2) Móka kávézó (1) Molnár B. Tamás (11) Molnár Imre (1) Molnár János (1) Molnár Pince (1) Molnár Tamás (1) Momotaro (1) Mondial du Rosé (1) Monk's bistro (1) Monster street food and grill (1) Montenegroi Gurman (4) Monyó Café (5) Monyó Serfőzde (4) Mór (3) Móres bárkonyha (1) Mossellen Belga Söröző és Étterem (1) Moszkva (1) muszaka (3) Műkedvelő Hedonista (1) Na és? bár (1) Nádas Csárda (1) Nádor étterem (1) Nagy Levin (1) Nagy Péter (1) Nagy-Magyarország fogadó (2) Nagybánya (1) Nagylapos (2) Nagyszalonta (1) Nagyvárad (8) Nagyvárad legjobb éttermei (3) Nagyvásár tér (1) Náncsi néni vendéglője (2) Napfényes étterem (1) Napoli (1) narancssaláta (1) Nefrit (1) Neked csak Dezső (1) Nem süti (1) Németh Antal (3) Németh János (1) Némó (1) Nemo fish and chips and salad bar (1) Nikosz Taverna (1) No 1 (1) No 1 bisztró (2) No Waste bisztró (1) No. 1 (1) No.1 bisztró (1) Nobu (4) Nohoplimit (5) Nostry Gastronomy (1) Nu bisztró (2) Nyakas pince (8) nyers hal (1) Nyilván IPA (1) Nyíregyháza (3) Nyolcas Ádám (1) Oban (1) Óbuda (2) Óceán bár (1) OGGI (2) Ogre bácsi (1) Ogre söre (1) Oláh István (1) olasz (1) olasz étterem (7) Old Man's (1) Oldies (1) Olimpia (13) Olíva (2) Olíva bisztró (1) olívaolaj (1) Olivo bisztró (1) Olympia (1) OMU (2) One More Beer (1) Onyx (20) Ópálos (1) Opperheim (1) Opus Jazz Club (1) Ópusztaszer (1) Orbán Ferenc (1) Orosháza (1) Orosz Gábor (1) Orosz Gábor Pincészete (1) Oroszlános borvendéglő (2) Orsolya pince (4) Ostoros - Novaj (1) osztriga (2) Oszvald Lajos (1) Oszvald Lajos Pincészete (1) Ózon szálló (1) Öcsi és Fuszek (1) önkiszolgáló (1) Öreg Kőrössy (1) Öreg Kőrössy Halászcsárda (4) Öreg Pákász (1) Öreg Tanyacsárda (2) Öreg tó vendéglő (1) Ős Kaján (1) Őshonos Delikát (1) Őszy Tóth Gábriel (1) Öttömös (1) pacal (2) pacalpörkölt (2) Pacsirta étterem (1) Pad Thai (3) padlizsán (4) padlizsánkrém (5) Padron tapas bár (2) Paks (1) Paksi Gasztroblues (1) Paksi halászcsárda (1) palacsinta (1) Paletta (1) Pali bácsi finomságai (1) pálinka (2) Pálinka patika (1) Pálinkaház (1) Pálinkamanufaktúra (1) Pálma (1) Palotai Csaba (3) Pandzsáb tandoori (1) pangasius (1) Pannon Bormíves Céh (1) Pannonhalma (1) Pántlika bisztró (1) Papa Razzi (1) Paprika csárda (1) paprikás (1) paradicsomleves (1) Parcsetich Ernő (1) Park hotel (1) Pastor pince (1) Pastrami (2) Pásztor Csárda (3) Pásztor csárda Szombathely (1) Patak vendéglő (1) Pataki cukrászda (2) Pataki Péter (2) Pataky István (1) Pataky Péter (1) Patrióta (2) Paulo András (1) Pécs (4) Pein Ádám (3) Pendits pince (1) Pepper (1) Pepper Steak and Shake (1) Peppers! (1) Pescada (1) Pest-Buda (3) Pesti Burger és Bár (1) Pesti István (2) pesto (1) Pethő Balázs (1) Petróczi csárda (1) Petrus (2) Petry (1) pho (6) Piac bisztró (1) piaci étkezés (1) Picasso (1) Pig 37 Blitz Grill (2) Pilvax (1) pincészet (1) Pintér Katalin (1) Pipacs (1) Pipacs étterem (1) Piricske (1) Pivo (3) Pivohalle (1) pizza (5) Pizza drive (1) Pizza e pasta (1) Pizza sarok (1) pizzéria (2) Platán (1) Plaza hotel (1) pljeszkavica (1) Pócz pince (1) Pók Tamás (1) Polapola (1) Polgár Zoltán (3) Pollok László (1) Pomo D'Oro (2) Popcorn (1) Poroszló (1) Portofino étterem (1) Portum (1) Posta pince (1) Potyka csárda (1) pörkölt (1) Prágai tavasz (1) Prantner Ferenc (1) Prímás pince (1) Prime Steak House (1) Pronto (1) puliszka (1) pulled pork (1) Pünkösdi Bortúra (1) Qtaro (1) Quan Hoa Sen (1) Rákóczi tér (1) rakott krumpli (1) ramen (2) Ramenka (2) rántott hús (1) ras el hanout (1) Ráspi (5) Ráspi étterem (1) raw vegán (2) recenzió (1) recept (15) Reciproc (3) Recsk (1) reggeli (1) reggeliző (1) Reliva (2) Rendelő bisztró (1) Renegade (1) Repülő Puli (1) rétes (1) Retro (2) Rév csárda (1) Rézangyal (1) Rezi György (1) Rézi néni szakácskönyve (1) Rézkakas (2) Rickshaw (2) Ring Café (1) Riso (1) Ristorante al Duomo (1) Riviere (1) Rivo (2) Rízmajer József (1) Rízmajer söröző (1) Robert Parker (1) Rock Café (1) rock-kocsma (1) Rod (2) Rohály Gábor (3) rókagomba (2) rókagombatokány (2) rokfort (1) romkocsma (4) ropogósra sült sneci (1) Rosalia (1) rosé (2) Rosenstein Róbert (1) Rosenstein vendéglő (1) rost (1) roston sütés (1) Róth Zoltán (4) Rothbeer (2) RoVinHud (2) Royalsekt (1) Rozmaring (1) Rózsa söröző (1) Rózsa vendéglő (1) Rózsakert vendéglő (1) Rózsavölgyi csokoládé (1) Rozsdás Pelikán (1) RTL klub (1) Rubin (1) Rudits Károly (1) Ruppert pince (1) Ruprecht László (1) Rustika (1) sajt (1) sajtófogadás (1) Salon Gourmet (1) Salt and Pepper (1) Salvator (2) Samsara (1) San Genaro (1) Sanzon (1) Sanzon étterem (1) Sáo pho bár (1) Sárga borház (1) Sarki Fűszeres (1) Sárközi Ákos (1) Sárközy Ákos (1) Sarokház étterem (1) Sasu Csárda (1) Sax borbár (1) Schieber pince (1) Schieszl vendéglő (1) Schmak András (3) Schwabenhaus (1) Seafood (2) Seasons (1) Seasons Wine Bar (1) Sedo (1) Segal Viktor (1) Semmi extra (1) Sepsiszentgyörgy (6) Sepsiszerntgyörgy (1) Shiraz étterem (1) Sike Tamás (7) siller (1) Simcoe (1) Skanzen (2) Slow Foodiez (1) Smooth (1) sneci (1) Sobri Halászcsárda (2) Soltvadkert (1) Solus (1) Sólyomkő vendéglő (1) Somló (2) sonka (1) Sonkaarcok (1) Sophie brasserie (1) Sopron (1) Soroksár (1) Sóstói csárda (1) Sótartó (3) Soup Culture (1) Soup R (1) Söptei étterem (1) sör (1) sörbisztró (1) sörbúvár (2) Sörfőzők Udvara (1) sörkorcsolya (1) sörkóstoló (1) Sörkönyv (1) Sörmanufaktúra (2) Sörök háza (1) söröző (11) sörözők (1) Sörpince (1) sörtoplista (1) sörverseny (1) spagetti (1) Spiegelberg István (3) Spíler (4) Spíler Shanghai (2) Spiritus Primus Pálinka (1) Splash (1) Spoon - Kőröspart (1) Spoon – Lotus center (2) Spritz (1) Stand bisztró (2) Stand25 (1) steak (3) steak house (3) street food (25) Street Food Show (2) Stüszi Vadász (1) Sugovica Halászcsárda (2) sunday brunch (1) sushi (3) Sushi Ya (1) süllő (1) sült pisztráng (1) Sütő Zsolt (1) svédasztal (1) szabad tűz (1) Szabó Dezső utca (1) Szakkör (2) szamorodni (1) Szamos vendéglő (2) Szarka Pince (1) Szarvas Vendéglő (2) szarvasgomba (1) Szarvasi Sörmester (1) Szászi Endre (1) Szatmári pince (1) Szatmárnémeti (1) Széchenyi tér (1) Széchenyi vendéglő (1) Szecskő Tamás (3) Szeged (30) Szeged környéke (1) Szegedi halászcsárda (2) szegedi halbisztró (1) Szegzárd (1) Szegzárdi bordal (1) székely csúcsétterem (1) Székely Fogadó (1) székely gasztronómia (1) székely konyha (1) Székelyföld (2) Székelykapu (1) Székelykő Kúria (1) Székelytanya csárda (1) Székelyudvarhely (3) Székesfehérvár (2) Szekfű Gyula (1) Szekszárd (10) Szeleshát (2) Szélkakas (1) Széll Tamás (2) Szent Andrea (1) Szent Andrea borbár (1) Szent Benedek Pincészet (1) Szent Gaál Pincészet (1) Szent Gellért borház (2) Szent Gellért Söröző (1) Szent György Vendéglő (1) Szent Jupát (1) Szent Korona cukrászda (1) Szent Orbán Vendéglő (3) Szentegyháza (1) Szentendre (3) Szentesi József (2) Szentgotthárd (1) Szentpéteri pince (2) Szép Ilona (2) Szép Ilonka Csárda (1) Szépasszony völgy (1) Szepsy (2) Szepsy István (11) Szeráj (1) Szerb vendéglő (1) Szeremley Huba (3) Szerémség (1) Szeri csárda (1) Szervusz bisztró (1) Szeszmenhely (1) Szikler Ervin Walter (2) Szimpla kávézó (1) Szimpla piac (1) Szombathely (3) Szováta (2) Szőke Mátyás (2) Szőllősi Mihály (1) Szövérdfi Zoltán (1) Szűcsi (1) szürkemarhakolbász (1) Tábla (1) Taco Loco (1) Taiwan (1) Takács Lajos (7) Takler (1) Takler ferenc (1) Tálas László (1) tálcatologatós (1) Tállya (1) Táncoló Medve (1) Tanti (3) Tántorgó Paripa (1) tapas (1) Tarcal (2) tarja (1) tárkonyos levesek (1) Tarnóczi Zoltán (1) tarokk (1) Tarpa kft (1) Tasting Table (1) Tata (1) tatárbifsztek (2) Taverna (2) Taverna Flórián (1) Távoli Galaxis (4) teázó (1) Teddy Beer (1) Temesvár (36) Temesvár legjobb éttermei (2) temesvári sör (2) tengeri herkentyűk (2) Tenkes Csárda (6) Tercsi József (1) termelői piac (1) természethű borok (2) Terminál (3) Terroir Club (1) Terrra Hungarica (1) Terv presszó (1) Tetrabit (1) Thai Chili Wok Bar (1) Thai vendéglő (2) The Big Fish (2) The Butcher's Kitchen (1) The Dome (1) The Hub (2) Thumerrer Vilmos (1) Tiffán Ede (4) Tiffán Zsolt (1) Tigris (1) Tigris étterem (1) Tio Felipe (1) tiramisu (1) Tisza part (1) Tiszavirág (4) To Chefs (3) tócsni (1) tojáspaprikás (1) tojáspörkölt (1) Tokaj (4) Tokaj Disznókő (1) Tokaj Hétszőlő (1) Tokaj Nobilis (3) Tokaj Reneszánsz (1) Tokaji Bormívelők Társasága (1) Tokaji borvidék (1) Tokaji Kereskedőház (1) Tom Yum (1) tonhal (2) TOP 100 (2) toplista (1) Torkos csütörtök (4) Torkos csütörtök 2014 (4) Tornai (1) Torockó (2) Torockószentgyörgy (1) Tortuga (2) Tosca (1) toszkán pacal (1) Tóth Ferenc (1) Tóth kocsma (1) Tőkés társak (2) töltike (1) Töltő (1) töltött szőlőlevél (1) töltött tojás (1) Törley (1) Török étterem (1) Tőserdei pálinkaház (1) Trance (1) Trattoria La Coppola (1) Trattoria Toscana (1) Tringa pince (1) TriplaX (1) Trófea (2) Tulipán borozó és könyvesbolt (33) turbolya (1) Turcsek Orsolya (1) túrókrém (1) Tusnádfürdő (4) Tusványos (2) Tüköry (1) Tüske pince (1) Tűzkő birtok (3) U 26 (1) Udvarház (1) új hullámos cukrászda (1) újbor (1) Újkígyós (1) Újpest (1) Up and down (1) Urban Tiger (1) Üvegtigris hamburger büfé (1) Vabrik pince (1) Vaccarini (1) Váci desszertszalon (1) vadvízi hal (1) valenciai saláta (1) Vámos Attila (4) Vámosgálfalva (1) Vándor székely (2) Vár a Speiz (1) Várdomb (1) Varga Csárda (1) Varga Gábor (3) Varga György (1) vargánya (1) Várvédő Kinga (1) Várvédő Levente (1) Vasmacska (1) Vegacity (1) vegán (4) vegetariánus (2) vendéglátói arcátlanság (1) vendéglő (19) Vendéglő a Régi Hídhoz (3) vendéglőkritika (1) Véndió (1) Veritas étterem (1) Veszely csárda (1) Veszprém (2) Vesztergombi (1) Vesztergombi Ferenc (2) Vétek György (1) Via (2) Via étterem (2) Via29 (2) Vida (1) Vida Péter (1) vidéki (1) vietnámi konyha (1) Víg bakter (1) Víg kalmár (3) Viktória panzió (1) világevő (1) Villa Bagatelle (1) Villa Sandhal (1) Villány (10) Vince (3) Vince 2011 (1) Vince 2012 (2) Vince 2014 (2) VinCE 2015 (1) VinCE Wine Show (2) VinCE Wine Show 2016 (1) Vincent (1) Vincze Béla (3) Viniloteca (1) Vinopolis (1) Vinoport (1) Vintage (1) Vinto (2) Vizafogó (1) vizeletszagú tintahal (1) vodka (1) Vörös Homár (2) Vura Vinotéka (1) Vylyan (3) W35 (1) Walter vendéglő (6) Wang (1) Wang étterme (1) Wang mester (2) Wasabi (1) White Hops (3) Wine Guy (1) Wine Princess (1) Winstons (1) Wossala Rozina (1) WSET (1) Wunder sörművek (1) Wunderlich Alajos (1) Yes (1) Yuji Katagi (1) Zai (1) zakuszka (2) Zalaegerszeg (1) Zangio (1) Zazie (2) Zazzi (2) Zila (1) Zila kávéház (2) Zip's (1) Zip's brewhouse (2) Zips (1) Zona (3) Zorba (1) Zöld Pecsét (2) zöldségkrémleves (1) Zuppa (1) Zwack (1) Zsálya bisztró (1) Zselicvad (1) Zsidai Roy (2) zsidó tojás (1) Zsigmond Gábor (1)