Hangulatos olasz étterem Brassó évszázadokra
visszatekintő, történelmi központjának egyik sétálóutcájában. Magas beltér,
fapadló, a bárpult oldalán kőberakás, a sarokban zöld növény, a falon modern
festmény. Az asztalon igényes só- és borsdaráló, továbbá minőségi olívaolaj.
Autentikus olasz konyhát visznek, kiváló alapanyagokra
építve. A frissen érkezett halakból készült ételek külön papíron olvashatóak:
osztriga, továbbá tonhal-, kardhal-, morgóhal-, tengeri sügér-ételek nyersen és
grillezve. Délben kedvező árú menü. Az állandó étlap az olasz konyha közismert
és népszerű fogásait kínálja elsősorban (pizzák, pasta-k, rizottók, sült húsok
és halak), de tartanak libamájat mango-chutney-val, görög salátát és thai
levest is színesítésképpen. A desszertfront jelentősen túlmutat a
tiramisu-pannacotta-profiterol hármason. Az ételek nevét olaszul adják meg.
Az árak értékarányosak. Az előételeké 1300 és 5500, a
pasta-ké, rizottóké 2500 és 5300, a pizzáké 2200 és 3000, a többi főételé köret
nélkül 3500 és 8000, a desszerteké pedig 1500 és 2000 forintnak megfelelő lej
között mozog. A feltét nélküli, kemencében készült pizzakenyér mindössze 650
ft.
Első fogásunk: „carpaccio di manzo con tartuffo: szépen
tálalt, komoly adag marhabélszín-carpaccio, szarvasgombakrémmel, amit a szépen,
henger alakúra formázott hús belsejébe kentek. A hártyavékony hússzeletek által
képezett ellipszis közepére salátát halmoztak, igényes zöld levelekből és
vékonyra vágott retekből, rajta kecskesajt-korongok és parmezánlemezkék. A
műfaj egyik legjobbja, amivel találkoztunk.
Megkérdik, hogy kérünk-e focaccia-a
hozzá. Kértünk. Pizza-kenyér zsánerűt sütnek itt e műfajban, megelégedésünkre
szolgált. „Zuppa Thai”: jól ízesített, üde leves, benne jó állagú, nem túlfőtt
vajhal és rák. Kár, hogy a zöld koriandert nem a végén adták hozzá, a hőkezelés
elvette a fűszernövény friss, vibráló ízét.
„Filetto di maiale in crosta di
pancetta”: a sertésbélszínt pancetta-ba tekerve sütötték meg, a hús átsült, nem
rosé, szerencsére nem szárították ki teljesen, maradt még élvezeti értéke.
Ízletes volt a hozzá adott, pirított répa illetve cukkini hasábokból, paprika-
és gombaszeletekből álló petrezselymes fokhagymás köret.
„Sfera di ciocolatto e
zabaione di bailey’s”: jó minőségű alapanyagból készült csokoládégömbben jó
ízű, jó állagú csokifagyi, ami akkor vált láthatóvá, midőn ráöntötték a meleg
bailey’s-mártást, ami megolvasztotta a csokigömböt. Igényes, ötletes, szépen
kivitelezett desszert.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A borlap hatvan, főként román és olasz bort számlál.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése