A Hellohal nevű műintézmény
elsőként a Tisza tó mellett nyitotta meg kapuit, ezt követte a kecskeméti egység
megalapítása, mígnem a nemrégiben Budapesten is megtelepedtek, a Ráday utcában
ízléses, szép terasszal várják a vendégeket.
Mi ennek ellenére a galériát
választottuk, a friss halételek mellett nyugalmat is kerestünk egy baráti beszélgetéshez.
A választék hasonló a kecskeméti
egységéhez, magyar és nemzetközi ételeket kínálnak magyar halakból, süllőből,
harcsából, pontyból kiindulva. Jó néhány parafrázisuk is van e halakra
alapozva: fish and chips, halburger, gyros, wrap, de kínálnak grillezett és
rántott halakat, harcsapaprikást és halászlevet is.
Halászcsárda XXI. század -
mondhatnánk s nem járnánk messze az igazságtól. A beltér modern, trendi, de
ezzel együtt megnyerő, ötletes, akárcsak a tálalás.
A kiszolgálás udvarias,
kedves.
Rendeltünk halászlevet,
halas
bruschettát,
harcsa brassóit,
roston sült zöldséget,
salátát süllőpofával
és harcsa-sushit.
A
harcsasushit hőkezelt harcsából készítik, nem adnak hozzá sem wasabit, sem
gyömbért, ezt nehezményeztük, de azzal maradtunk. Egyébként így sem volt rossz,
de a hiányérzet csak megmaradt. A többi étel rendben találtatott, a halászlét
kifejezetten szerettem, a szaftos süllőpofát s a jól fűszerezett harcsabrassóit
nem különben.
Az adagokat nem túlozzák el, ez
minket nem zavart, mások lehet, hogy nehezményezik, ha egy 3000 forintos
főétellel nem laknak jól.
Cseh kisüzemi söröket tartanak a
Bernard nevű főzdétől, néhány jó magyar bort és házi szörpöket.
Jól kitalált, szeretnivaló hely
ez, ajánljuk másoknak is.
Dorozsmai Endre
A szöveg a Demokrata számára készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése